Medicament revoluționar COVID-19 cu plasmă de la donatori. Cum funcționează

Cătălina Burghelea / 22 ian 2021 / 13:41

Ce presupune acest medicament anti-COVID-19 cu plasmă de la donatori.

Ce presupune acest medicament anti-COVID-19 cu plasmă de la donatori.

"Informația trebuie întâmpinată cu naturalețe, cu prudență și realism, pentru că utilizarea imunoglobulinelor în medicină și, în special, în bolile infecțioase nu este nouă. Imunoglobulinele se folosesc în agenda terapeutică de zeci de ani. Noi deja, în arsenalul terapeutic anti-COVID-19, am folosit plasma, iar următorul pas era ca din plasmă să se identifice și să se selecteze imunoglobulinele care se identifică oarecum cu anticorpii. Sunt, de fapt, o colecție de anticorpi. Ori, iarăși anticorpii monoclonali au fost deja utilizați cu succes de studii în infecția COVID-19. Se știe cazul deja mediatizat al președintelui american. Ei (n.r. - anticorpii) sunt recomandați în stadiile precoce. 

De această dată, este vorba de anticorpi policlonali care, spre deosebire de cei monoclonali, constituie o populație eterogenă de anticorpi, ei interacționează cu mai mulți epitopi ai unui antigen. Sunt cu specificitate mai redusă, însă sunt mai ieftini și se obțin mai ușor. 

Studiul acesta va fi inițiat în luna februarie. Deci o să dureze, așa că nu constituie o perspectivă imediată.", a precizat medicul Ioan Ștefan, șef secție boli infecțioase Spitalul Militar Central. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy