Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Pacienții spitalizați cu COVID, ce suferă și de boli cardiovasculare, care luau zilnic o doză mică de aspirină ar fi prezentat un risc scăzut de complicații și deces, susține un studiu.

Cercetători de la Școala de Medicină a Universității din Maryland au observat că administrarea aspirinei la pacienții spitalizați cu COVID reduce cu 44% riscul de a fi ventilați mecanic și cu 43% riscul de a ajunge la Terapie Intensivă. 

În cadrul studiului au fost analizate dosarele medicale a 412 pacienți cu COVID-19, în vârstă de 55 de ani în medie, tratați la Universitatea din Maryland Medical Center din Baltimore și alte trei spitale de-a lungul coastei de est. Circa 25% dintre aceștia luau zilnic o doză mică de aspirină (de obicei 81 miligrame) înainte de a fi spitalizați sau imediat după internare ca să-și gestioneze bolile cardiovasculare.

În cercetare s-a ținut cont și de mai mulți factori care ar fi putut juca un rol în prognosticul pacientului - vârsta, sexul, indicele de masă corporală, rasa, hipertensiunea și diabetul. Medicii recomandă adesea zilnic o doză mică de aspirină pentru pacienții care au avut anterior un atac de cord sau un accident vascular cerebral cauzat de un cheag de sânge pentru a preveni viitoarele cheaguri de sânge. Însă, utilizarea zilnică poate crește riscul de sângerare majoră sau boală de ulcer peptic.

”Credem că efectele de diluare a sângelui aspirinei oferă beneficii pentru pacienții cu COVID-19 prin prevenirea formării micilor cheaguri”, a afirmat unul dintre autorii studiului, profesorul Michael A. Mazzeffi, specialist în Anestezie, arată un comunicat al universității citate.

Cercetătorii subliniază nevoia unor studii suplimentare care să confirme că folosirea aspirinei duce la rezultate mai bune în privința găsirii unor soluții viabile în tratarea infecției COVID-19.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel