Medici infectați cu SARS-CoV-2, fugiți din spital: unde i-au găsit inspectorii DSP

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Trei medici infectați cu noul coronavirus au fugit din spital. Un control al DSP, la miezul nopții, a relevat faptul că cei trei medici erau înregistrați ca fiind internați, dar în realitate aceștia nu erau în spital.

Trei medici din Târgu Jiu, infectați cu noul coronavirus, au plecat din spital. Un control efectuat de Direcția de Sănătate Publică la miezul nopții a descoperit că cei trei medici nu erau în salon, deși figurau ca fiind internați. Polițiștii au constatat că este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, medici în cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.
Din verificări a reieșit că joi, acestea au părăsit secția medicală unde erau internate, fără a informa despre acest lucru.
Cazul este cu atât mai revoltător cu cât, în județ, este o lipsă acută de locuri în spital pentru bolnavii de COVID-19, iar cele trei doctorițe au ocupat paturile fictiv, notează Antena 3.

Medicii infectați figurau ca fiind internați pe secția de Boli Infecțioase de câteva zile și se aflau sub tratament, însă nu aveau forme grave, iar seara plecau acasă. Toate cele trei femei au acum dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Femeile au fost găsite la domiciliu și transportate cu ambulanța pe secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Conducerea unității medicale s-a declarat șocată de inconștiența celor trei medici, dar și gestul lor a șocat și inspectorii DSP. 
În prezent, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, 26 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 8 sunt medici.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel