Medicii se pensionează la 67 de ani, e oficial! Președintele a semnat

Dana Lascu / 27 dec 2018 / 19:33
Medic
Medic

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Conform noului act normativ, ai cărui inițiatori sunt senatorii Ion Rotaru și Florian Bodog, la 67 de ani medicii ies la pensiei și, odată împlinită această vârstă, nu mai pot deține nicio funcție de conducere într-un spital. 

Noul act normativ care devine Legea 359 din 2018 (PL-x 540/15.10.2018), două alineate din legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, se modifică substanțial. 

1. La articolul 185, alineatul (13) se modifică și va stipula că odată cu împlinirea vârstei de 67 de ani, medicii nu mai pot participa la concursuri pentru posturi de conducere și nici nu mai pot să deține vreun astfel de post într-un spital.

„(13)Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcției de conducere și care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcția de șef de secție, șef de laborator ori șef de serviciu medical, vor fi pensionați conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs și nu pot fi numiți în niciuna dintre funcțiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau de șef de secție, șef de laborator ori șef de serviciu medical”, arată noul alineat în forma promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Totodată, la articolul 391, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 391. – (1) Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puțin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare”. 

Noua lege va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy