Medicină, Vâlcea. Proiectul care-i convinge pe tineri să devină medici

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Circa 100 liceeni din Vâlcea sunt înscriși în proiectul ”Vreau să fiu doctor” al Spitalului Județean Vâlcea. 

Medicină, Vâlcea. Spitalul de Urgenţă Vâlcea şi-a deschis şi anul acesta porţile pentru elevii de liceu care vor să urmeze o carieră în medicină, aproximativ 100 de liceeni fiind deja înscrişi în proiectul "Vreau să fiu doctor", o iniţiativă a conducerii unităţii spitaliceşti judeţene pentru a-i determina pe tineri să devină medici.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean, Dan Ponoran, proiectul a fost lansat în urmă cu patru ani, numărul celor interesaţi de o carieră medicală crescând de la an la an, numai săptămâna aceasta medicii vâlceni fiind vizitaţi de 97 de liceeni.

"Este un proiect pe care l-am lansat acum patru ani pentru a-i ajuta pe elevii de liceu să aleagă ce vor să facă mai departe în viaţă. În primul an cred că au fost 20 de elevi, iar anul acesta, până acum am avut 97, cu toţii interesaţi de medicină şi care şi-au dorit să afle ce înseamnă să fii doctor. De altfel şi proiectul nostru se numeşte "Vreau să fiu doctor". Tinerii interesaţi de această carieră pot participa, pe parcursul unei săptămâni, la diverse întâlniri cu medicii din cadrul Spitalului Judeţean, pot vizita secţiile şi sălile de operaţie şi pot pune întrebări despre această frumoasă carieră. Nu ştiu câţi dintre cei care au fost la Spitalul Judeţean pe parcursul acestor ani au şi ales să urmeze Medicina, dar cu toţii s-au arătat foarte interesaţi să devină doctori, au pus întrebări pertinente medicilor şi cred că unii dintre ei sunt acum studenţi la Medicină", a spus dr. Ponoran, potrivit Agerpres.

Anul acesta, proiectul "Vreau să fiu doctor" al Spitalului Judeţean Vâlcea se desfăşoară în perioada 11-15 noiembrie, aşteptaţi să-i viziteze pe medicii vâlceni la muncă fiind în special elevii din clasele a XI-a şi a XII-a de la liceele din judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel