Spital județean, caută medici la târgurile de profil din țară

Adisa Codruț / 15 oct 2019 / 23:12
Medic
Medic

SJU Focșani are nevoie de medici, iar pentru a-i găsit, directorul spune că va căuta la târgurile de joburi din țară.

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" (SJU) din Focşani şi-a propus să găsească medici noi la târgurile de joburi de profil din ţară şi să-i aducă la Focşani pentru a putea completa organigrama unităţii medicale, potrivit managerului Constantin Mândrilă.

"Deşi spitalul a angajat în ultima perioadă mai mulţi medici, suntem în continuare deficitari pe anumite specializări, acolo unde de altfel sunt probleme în toată ţara. Suntem încă deficitari pe Cardiologie, Interne, Medicină de Urgenţă, Hematologie, Nefrologie, Chirurgie Vasculară sau Neurochirurgie. Am participat săptămâna trecută pentru prima dată la un târg de joburi pentru medici la Bucureşti, iar sâmbătă vom merge la un târg de joburi la Iaşi şi poate reuşim să cooptăm medici şi din acest centru universitar pentru a-i aduce la Spitalul Judeţean din Focşani", a declarat Constantin Mândrilă.

Potrivit acestuia, mai mulţi medici care au participat la târgul de joburi de la Bucureşti s-au arătat interesaţi să vină la Focşani.

"Deşi foarte mulţi medici îşi caută un job în străinătate, sunt şi unii care îşi caută un job în ţară şi au trecut şi pe la standul nostru. Unii au fost încântaţi de spitalul nostru, au luat cartea de vizită şi aşteptăm să ne contacteze şi să vină la noi să le prezentăm spitalul şi să gândim împreună o viitoare colaborare. Chiar astăzi (marţi - n.red.) am primit telefon de la un medic care urmează să se înscrie la concurs pentru un post pe care l-am scos deja la concurs. Mai avem o promisiune a unui medic chirurg vascular care ne-a promis că vine săptămâna viitoare să discutăm şi eventual să scoatem postul la concurs pentru a se putea înscrie. Au fost şi alţi medici interesaţi, dar am rămas la stadiul de discuţie", a spus managerul spitalului judeţean.

Pentru că dotările spitalului sunt importante, dar nu întotdeauna de ajuns pentru a-i atrage pe medici la Focşani, conducerea spitalului încearcă să-i motiveze pe specialişti şi prin alte mijloace, potrivit agerpres.ro. 

În ultimul an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani a angajat 10 medici de diverse specializări. Însă, potrivit dorectorului, medicii vor să afle dacă pot primi locuință de seerviciu, primă de instalare sau alte beneficii. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy