Medicul Octavian Jurma: nu va dura mult să ne întoarcem la peste 8.000 de cazuri

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma spune că noua tulpină de COVID ”sperie UE”, iar unele țări iau măsuri de carantină.

Epidemiologul și cercetătorul Octavian Jurma declară că măsurile luate în toamnă vor duce la ”o rată de infectare mai mare”.

”Dacă la noi se exclud măsurile acestea, nu putem decât să asistăm la o creștere a numărului de infecții, pentru că singura modalitate de a ne proteja este să izolăm cu ajutorul testelor și nu avem o capacitate suficient de mare de teste și nici nu mai avem cum să o mărim suficient de mult, și printr-o carantină generalizată, să facem închideri, lucruri care iarăși nu sunt luate în discuții, pentru că noi, în general, ne-am obișnuit să reacționăm reactiv. (...) Am făcut o calibrare: dacă am fi testat la nivelul a 38.000 de teste cât au fost în noiembrie și numerele probabil că ar fi fost duble în această perioadă. Nu va dura mult să ne întoarcem la media zilnică de peste 8000 de cazuri”, a afirmat Octavian Jurma la digi24.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel