Medicul român care s-a tratat singur de COVID-19: Am trecut prin toate fazele urâte și grele ale bolii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Irina Gribincea, medic de familie    Foto: Facebook
Irina Gribincea, medic de familie Foto: Facebook

Irina Gribincea, medic de familei din Suceava, a postat pe rețeaua de socializare cum s-a tratat singură de COVID-19, după ce a fost refuzată la testare pentru că simptomele ei nu erau clare pentru medici. Testul pe care l-a făcut ulterior la un laborator privat a confirmat că a fost infectată și vindecată. 

Irina Gribincea este un medic de familie din Suceava care s-a diagnosticat și apoi s-a tratat singură de infecția cu coronavirus. Ea a postat pe rețeaua de socializare întreaga poveste, cum a fost refuzată la testare pentur că, fiind încă la început, medicii nu știau exact care sunt simptomele, iar testele sefăceau selectiv. 

Iată ce a scris ea pe pagina ei de Facebook:

„În fiecare zi plec la serviciu, să mă întâlnesc cu el. El este cel mai de temut dușman al umanității: COVID-ul. Am plecat la intâlnire fără frică, fără supărare, fără ezitări... Am plecat cu încredere că totul va fi bine și Dumnezeu va avea grijă de tot! Știam că pacienții aveau nevoie de mine. Eram ultimul colac de salvare în orașul infectat, cu policlinică, ambulator, spital și UPU închise.

Nu am scăpat de el. Am făcut boala... Am făcut-o atunci când încă în România nu se știa prea mult despre acest virus. Testarea se făcea selectiv, doar pentru anumite simptome, dar care nu erau specifice bolii. Astfel încât eu, medic în România cu simptome certe de COVID descrise de medicii din toată lumea, dar care nu erau cunoscute în țară noastră, am fost refuzată la testare. Testarea am făcut-o mai târziu, peste o luna, cu plată. 130 lei, când a apărut această posibilitate la laboratoarele private! Rezultatul: Ac IgG pozitiv COVID! Înseamnă că am avut boala. Știam că ăsta va fi rezultatul. Am trecut prin toate fazele urâte și grele ale bolii și atunci când durerea din piept era insuportabilă și lipsa de aer acută, știam că tratamentul prescris de mine este cel mai bun. Decizia a fost rapidă și clară, trebuia să mă tratez singură pe mine și pacienții mei! M-am înscris în grupul internațional al medicilor anti COVID. Astfel încât am fost la zi cu toată informația privind evoluția internațională a acestei boli cu simptomele ei polimorfe și rezultatele tratamentelor, urmate de pacienții din alte țări. Un medic bun este un medic informat, care aplică cunoștințele acumulate în practică de zi cu zi. Astfel am câștigat războiul cu COVID-ul! M-am tratat pe mine și mi-am tratat pacienții mei... Au supraviețuit toți COVID pozitivi.

Cel mai important în viață este să vezi partea pozitivă a lucrurilor, indiferent de greutăți și să crezi că totul va fi bine! Omule drag! Pune curajul în buzunarul de la piept și mergi înainte! Pas după pas.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel