Medicul Tudor Ciuhodaru solicită testarea largă a populației: „doar așa vom avea o imagine extinsă a infecției”

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Tudor Ciuhodaru
Dr Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru face din nou un apel pentru testarea largă a populației pentru noul coronavirus. El susține că în acest fel am putea avea o imagine amplă a infecției.

Medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a lansat, din nou, un apel petru testarea largă a populației. El consdieră că ceea ce se întîmplă acum la Suceava, respectiv testarea medicilor și a populației, ar trebui să se întâmple în toată țara. 

Iată ce a scris pe pagina lui de socializare:

„Planul B (pe care îl propun de aproape 2 luni) –ce include și testarea largă a populației- începe la Suceava. Protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși începând cu personalul medical) e singura opțiune sănătoasă.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat azi (ieri, 01.04,  n.r.) că va aduce și teste rapide pentru o cât mai largă testare (în condițiile în care 164.000 de persoane sunt acum în carantină). Unifarmul a achiziționat deja 1 milion de teste rapide.

Atenție! E simplu și am avea o imagine a extensiei infecției cu coronavirus (chiar și cei asimptomatici) și să-i izolăm/tratăm rapid pe cei cu coronavirus.

Solicit (din nou) lansarea urgentă a programului național de testare rapidă a celor din prima linie (începând cu personalul medical). E nevoie urgentă de acest plan B: Și asta până nu e prea târziu. Suntem pe un teren minat”.

Orașul Suceava este în carantină, alături de alte opt comune din jur, după ce la spital a apărut un focar de infecție cu noul coronavirus, mai mulți medici fiind infectați, dar și un mare număr de persoane dinafara spitalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel