Medicul Virgil Musta, despre vaccinurile transportate în cutii de pizza: Este ceva ciudat

Adisa Codruț |
Data publicării:
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a comentat situația dozelor de vaccin care au fost transportate la Slobozia în cutii de pizza.

Potrivit medicului Virgil Musta, dozele de vaccin nu ar fi putut veni de la sursă în cutii de pizza, find necesar să fie transportate la temperaturi foarte scăzute.
"Este ceva ciudat. Cine știe de unde s-au transportat?! Ele vin din niște containere la locurile de unde se fac vaccinări, unde sunt puse în frigider și probabil de acolo până la cabinet au fost puse in cutii ca sa fie mai simplu de transportat. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza. Astfel nu-mi închipui sau nu știu cum s-a întâmplat acest lucru. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza în congelatoarele acelea, la -80 de grade, e aproape imposibil", a comentat Musta. 
Referitor la dozele de vaccin care rămân nefolosite, medicul a declarat că acest lucru arată lipsa de organizare. 
"E o situație ciudată și arată o lipsă de organizare locală pentru că în mod normal faci comanda in funcție de cei pe care ii ai pe listă și au semnat că doresc vaccinarea. În momentul în care ai această catagrafiere nu cred că este o problemă să rămâne doze. Poate să rămână una-două", a mai spus medicul.
Întrebat ce părere are despre cum se desfășoară campania de vaccinare în România, în comparație cu Israelul, unde se vaccinează în masă, medicul a răspuns:
"Eu cred că noi nu avem chiar organizarea Israelului, o țară militarizată și mai mică. Eu cred ca este dificil de organizat o vaccinarea atât de rapidă și să fie foarte bine pusă la punct. Din punctul meu de vedere, este bine că armata este implicată, pentru că este mult mai bine organizată", a spus el la B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel