Melanom malign, tratat cu antihistaminice? Rezultate promițătoare

Florina Pop / 26 mai 2020 / 22:19
Medicamente
Medicamente

Medicamentele antihistaminice, testate cu succes în tratarea cancerului de sân, ar oferi un posibil medicament pentru melanomul malign.

Cercetători suedezi au testat mai multe medicamente antihistaminice pe pacienți cu melanim malign și au observat îmbunătățiri considerabile. Aceștia au utilizat desloratadină, cetirizină, loratadină, clemastină, ebastină și fexofenadină. Profesorul Håkan Olsson, unul dintre cercetătorii de la Universitatea Lund, Suedia, care s-au implicat în studiu, spune că a observat ”o supraviețuire îmbunătățită în rândul celor care au utilizat desloratadină și, într-o anumită măsură, și loratadina, în special la grupa de vârstă 65 de ani și mai mari, când am comparat cu cei care nu au utilizat antihistaminice”.

În schimb, folosirea celorlalte antihistaminice nu a arătat niciun efect semnificativ de supraviețuire. ”Utilizarea desloratadinei și loratadinei a părut să reducă riscul de a obține un nou melanom malign”,a adăugat profesorul, potrivit site-ului universității. Echipa de cercetare susține că rezultatele muncii lor pot fi folosite pe viitor în studii care să creeze un medicament împotriva melanomului și poate ajuta în stadii avansate ale bolii. 

Studiul, AICI.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy