Mergi la doctor, nu mai amâna: “Aceste boli pot apărea la orice vârstă”

Cătălina Burghelea / 02 noi 2018 / 20:17

Colonoscopia este o investigație medicală ce permite doctorului să vadă interiorul intestinului gros (rectul și colonul), cu ajutorul unui instrument flexibil, prevăzut cu o cameră, numit colonoscop. Această investigație e de mare ajutor în cazul descoperirii polipilor, a zonelor ulcerate, a tumorilor sau a zonelor inflamate sau hemoragice.

Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, difuzată de DC Medical, conf. dr. Gabriel Constantinescu a vorbit despre importanța colonoscopiei și a tras un semnal de alarmă despre cancerul gastric, care poate fi extrem de parșiv.

"Pentru o colonoscopie, trebuie să începi la 50 de ani. La stomac există sigur factorii de risc care generează un screening mult mai frecvent, la un an, e vorba de gastritele atrofice sau probleme în familie cu oameni care au avut cancer gastric. Acești pacienți cu risc înalt sunt într-un program special de screening."

Endoscopia - la orice vârstă

Dacă un pacient dorește o endoscopie și nu are contraindicații, i-o pot face la orice vârstă, pentru că nu există vârstă în care să spui: dumneata, la 35 de ani, nu ai cum să ai cancer gastric. Nici vorbă! Aceste boli pot apărea la orice vârstă. La cancerul gastric, surprizele sunt tare neplăcute", a declarat conf. dr. 

CITESTE SI Colonoscopia high quality: "Mărind de 60 de ori, poți să identifici leziunile"

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy