Mergi la doctor, nu mai amâna: “Aceste boli pot apărea la orice vârstă”

Cătălina Burghelea / 02 noi 2018 / 20:17

Colonoscopia este o investigație medicală ce permite doctorului să vadă interiorul intestinului gros (rectul și colonul), cu ajutorul unui instrument flexibil, prevăzut cu o cameră, numit colonoscop. Această investigație e de mare ajutor în cazul descoperirii polipilor, a zonelor ulcerate, a tumorilor sau a zonelor inflamate sau hemoragice.

Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, difuzată de DC Medical, conf. dr. Gabriel Constantinescu a vorbit despre importanța colonoscopiei și a tras un semnal de alarmă despre cancerul gastric, care poate fi extrem de parșiv.

"Pentru o colonoscopie, trebuie să începi la 50 de ani. La stomac există sigur factorii de risc care generează un screening mult mai frecvent, la un an, e vorba de gastritele atrofice sau probleme în familie cu oameni care au avut cancer gastric. Acești pacienți cu risc înalt sunt într-un program special de screening."

Endoscopia - la orice vârstă

Dacă un pacient dorește o endoscopie și nu are contraindicații, i-o pot face la orice vârstă, pentru că nu există vârstă în care să spui: dumneata, la 35 de ani, nu ai cum să ai cancer gastric. Nici vorbă! Aceste boli pot apărea la orice vârstă. La cancerul gastric, surprizele sunt tare neplăcute", a declarat conf. dr. 

CITESTE SI Colonoscopia high quality: "Mărind de 60 de ori, poți să identifici leziunile"

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy