Mergi la doctor, nu mai amâna: “Aceste boli pot apărea la orice vârstă”

Colonoscopia este o investigație medicală ce permite doctorului să vadă interiorul intestinului gros (rectul și colonul), cu ajutorul unui instrument flexibil, prevăzut cu o cameră, numit colonoscop. Această investigație e de mare ajutor în cazul descoperirii polipilor, a zonelor ulcerate, a tumorilor sau a zonelor inflamate sau hemoragice.

Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, difuzată de DC Medical, conf. dr. Gabriel Constantinescu a vorbit despre importanța colonoscopiei și a tras un semnal de alarmă despre cancerul gastric, care poate fi extrem de parșiv.

"Pentru o colonoscopie, trebuie să începi la 50 de ani. La stomac există sigur factorii de risc care generează un screening mult mai frecvent, la un an, e vorba de gastritele atrofice sau probleme în familie cu oameni care au avut cancer gastric. Acești pacienți cu risc înalt sunt într-un program special de screening."

Endoscopia - la orice vârstă

Dacă un pacient dorește o endoscopie și nu are contraindicații, i-o pot face la orice vârstă, pentru că nu există vârstă în care să spui: dumneata, la 35 de ani, nu ai cum să ai cancer gastric. Nici vorbă! Aceste boli pot apărea la orice vârstă. La cancerul gastric, surprizele sunt tare neplăcute", a declarat conf. dr. 

CITESTE SI Colonoscopia high quality: "Mărind de 60 de ori, poți să identifici leziunile"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel