Mezoterapia, procedură estetică interzisă în județul Dâmbovița

Adisa Codruț |
Data publicării:
Emoții
Emoții

Mezoterapia, procedură folosită în saloanele de înfrumusețare, a fost interzisă de DSP Dâmbovița. Inspectorii au găsit neconformități.

Mezoterapie, Dâmbovița. În urma unui control, inspectorii DSP Dâmbovița au găsit nereguli la câteva saloane de înfrumusețare din județ.

"Au constatat că în cadrul unor saloane de înfrumusețare se practică procedura de mezoterapie cu ace-microneedling-ul, procedură efectuată de către personal fără pregătire medicală și neautorizată. Folosirea procedurii de mezoterapie cu ace de către personal fără pregătire medicală, reprezintă o încălcare flagrantă a competențelor profesionale, medicale, prin utilizarea unui dispozitiv medical de clasa a treia, cu toate riscurile de transmitere a unor boli infecțioase și a generării de prejudicii fizice, estetice și psihologice", arată conducerea DSP Dâmbovița într-un comunicat, citat de db24news.ro.

Potrivit sursei citate, respectivele saloane încalcă prevederile date de Organizația Mondială a Sănătății nr. 1136/2007 și Regulamentul UE nr. 1223/2007. Astfel, "DSP Dâmbovița a interzis desfășurarea acestei activități având în vedere posibilul risc pentru sănătate", se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel