Mezoterapia, procedură estetică interzisă în județul Dâmbovița

Adisa Codruț / 12 iul 2019 / 13:18
Emoțiile sunt mai greu de citit pe chipul unui om
Emoțiile sunt mai greu de citit pe chipul unui om

Mezoterapia, procedură folosită în saloanele de înfrumusețare, a fost interzisă de DSP Dâmbovița. Inspectorii au găsit neconformități.

Mezoterapie, Dâmbovița. În urma unui control, inspectorii DSP Dâmbovița au găsit nereguli la câteva saloane de înfrumusețare din județ.

"Au constatat că în cadrul unor saloane de înfrumusețare se practică procedura de mezoterapie cu ace-microneedling-ul, procedură efectuată de către personal fără pregătire medicală și neautorizată. Folosirea procedurii de mezoterapie cu ace de către personal fără pregătire medicală, reprezintă o încălcare flagrantă a competențelor profesionale, medicale, prin utilizarea unui dispozitiv medical de clasa a treia, cu toate riscurile de transmitere a unor boli infecțioase și a generării de prejudicii fizice, estetice și psihologice", arată conducerea DSP Dâmbovița într-un comunicat, citat de db24news.ro.

Potrivit sursei citate, respectivele saloane încalcă prevederile date de Organizația Mondială a Sănătății nr. 1136/2007 și Regulamentul UE nr. 1223/2007. Astfel, "DSP Dâmbovița a interzis desfășurarea acestei activități având în vedere posibilul risc pentru sănătate", se mai precizează în comunicat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy