Micropigmentarea sprâncenelor, tot ce trebuie să știi. Raluca Dollinger: Rezultatul este unul natural, un aspect îngrijit şi mai tânăr. Nu lasă cicatrici

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
micropigmentarea sprancenelor - FOTO: Freepik
micropigmentarea sprancenelor - FOTO: Freepik

Micropigmentarea sprâncenelor este una din noile tendințe în materie de frumusețe. Află care sunt beneficiile acesteia.

Micropigmentarea sprâncenelor îți poate oferi un look perfect. Micropigmentarea este modalitatea perfecta de a-ți modela linia sprâncenelor, dar și de a adăuga culoare sau de a completa golurile din sprâncene. Poate fi realizată chiar și în cazul femeilor care își pierd părul din cauza chimioterapiei.

Ce este micropigmentarea sprâncenelor

Micropigmentarea sprâncenelor este noua tendință în procedurile cosmetice. Astăzi vă aducem câteva dintre avantajele pe care micropigmentarea sprâncenelor le poate aduce stimei de sine în ceea ce privește aspectul dvs. Dermopigmentistul Raluca Dollinger ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru DC Medical, ce este micropigmentarea.

”Micropigmentarea este un tatuaj semipermanent care se realizează cu un aparat electric. Sprânceana este cea mai expresivă parte a feţe, de aceea scopul micropigmentării este acela de a îmbunătăţi, de a corecta şi a evidenţia trăsăturile feţei. Micropigmentarea este o procedură cosmetică care mai are denumirea şi de machiaj semipermanent”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, dermopigmentistul Raluca Dollinger.

Cauza banală și neașteptată care provoacă boala Alzheimer și ne îmbătrânește enorm. E mai rea decât fumatul sau alcoolul

Micropigmentarea sprâncenelor, beneficii

Este minunat să te trezești și să fie nevoie doar să aplici niște protecție solară sau un machiaj discret. Practic în zilele noastre este ceea ce ne dorim cu toții, mai mult timp. Ți-ai imaginat vreodată să faci o baie și să pleci mereu de la mare sau de la piscină mereu cu sprâncenele aranjate. Micropigmentarea sprâncenelor face posibil acest lucru.

”Beneficiile acestei tehnici este că nu lasă cicatrici în piele şi foarte important că nu afectează firele de păr din sprânceană, din contră datorită mişcărilor realizate în timpul procedurii se creează un efect de microneedling care poate favoriza apariţia de noi fire în sprânceană acolo unde poate au fost pensate.

Procedura de micropigmentarea presupune introducerea unui pigment Organic sau Hybrid în epiderma pielii (stratul superior), cu un aparat electric conectat la un stilou cu ac steril de unică folosinţă”, a mai explicat Raluca Dollinger.

Tampoane vs. absorbante. Care sunt mai potrivite, când și cum le folosești corect. Ce trebuie să știi de acum

Micropigmentarea sprâncenelor, cine poate să beneficieze de tendințe

Micropigmentarea sprâncenelor atunci când este efectuată de un profesionist calificat, aspectul va fi unul natural.

”Multe femei apelează la micropigmentarea sprâncenelor, în primul rând datorită fapului că numai sunt mulţumite de aspectul sprâncenelor lor.

Sunt mai multe categorii de femei care apelează la micropigmentare:

- prima categorie sunt femeile care au rămas cu goluri în sprânceană de la pensat excesiv sau de la cicatrici provenite de la diverse accidentări.

- a doua categorie sunt femeile cu sprâncene rărite, care nu au o formă bine stabilită ,iar densitatea părului din sprânceană a scăzut odată cu înaintarea în vârstă.

- a treia categorie sunt femeile care în ciuda faptului că au densitate în sprânceană, îşi doresc o formă mai definită

- și nu în ultimul rând categoria femeilor care au trecut printr-o experienţă mai puţin plăcută şi anume pierderea părului din sprânceană din cauza chimioterapiei şi cele care suferă de alopecie”, a mai precizat dermopigmentistul.

Depresia prenatală, necunoscută și ignorată în România. Cei CINCI oameni esențiali în viața mamei. Leca: Poate fi prevenită în DOUĂ feluri

Micropigmentarea sprâncenelor, cât durează și cum este recuperarea

”O procedură de micropigmentare durează în jur de 2-2:30 (consultarea clientei, desenarea sprâncenelor, anestezierea pe bază de cremă şi procedura propriu-zisă). Recuperarea este relativ uşoară, dacă se respectă toţi paşii indicaţi de către tehnician la sfârşitul procedurii.

După procedură, sprâncenele sunt uşor inflamate şi intense, însă după procesul de vindecare, care poate să varieze între 5 şi maxim 10 zile ele îşi vor pierde din intensitate, rezultatul fiind unul natural cu aspect de sprânceană fardată”, a mai spus Raluca Dollinger.

Micropigmentarea sprâncenelor, mai multe tehnici

Există mai multe tehnici de micropigmentare, și anume

- micropigmentare powder(pudrată) din aparat electric

- micropigmentare fir cu fir din aparat electric

- micropigmentare hybrid (powder +fire) din aparat electric

- microblading (fir cu fir ) din lamă

”O sprânceană frumoasă poate schimba foarte mult fizionomia unei persoane, ba chiar să îi dea un aspect îngrijit şi mai tânăr! În general se fac două şedinţe de micropigmentare. O procedură propriu-zisă apoi se face retuşul la un interval de 6 până în 8 săptămâni maxim de la prima procedură, însă nu în toate cazurile este necesar retuşul”, a mai precizat micropigmentistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel