Ministerul Sănătății susține aderarea României la OECD. Alexandru Rafila: Progrese semnificative și priorități în Sănătate

Monika Baciu |
Data publicării:
ministerul sanatatii - FOTO: Freepik@DC Studio
ministerul sanatatii - FOTO: Freepik@DC Studio

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a participat activ la Reuniunea miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OECD. 

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a subliniat angajamentul României în procesul de aderare la această prestigioasă organizație internațională. Țara noastră se află într-o poziție solidă în cursa pentru aderare, demonstrând 

Ministrul Rafila a evidențiat că atingerea criteriilor de aderare în acest an reprezintă o prioritate de vârf pentru Ministerul Sănătății.

Aceste criterii se concentrează, în principal, pe asigurarea accesului la servicii de sănătate de înaltă calitate, un obiectiv condiționat de continuarea investițiilor strategice demarate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și prin accentuarea procesului de digitalizare și dezvoltare a resurselor umane în domeniul sănătății.

”Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiționat de continuarea investițiilor începute prin PNRR, digitalizare și dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Întâlnirea cu Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forței de Muncă și Afaceri Sociale a abordat inclusiv calendarul negocierilor și progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.

Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de către domnul Stefano Scarpetta, care a încurajat autoritățile din România să continue programul de reformă și investiții în domeniul sanitar.

Delegația României i-a inclus, alături de Ministrul Sănătății, pe Ambasadorul pentru relația cu OECD, Adrian Vierița, prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății și Florin Ciocan, președintele ANMCS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel