Ministrul Sănătății, despre pacienții cu COVID care stau acasă: ce se întâmplă cu concediul medical

Adisa Codruț / 08 iul 2020 / 13:26

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea în izolare la domiciliu. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat ce se întâmplă cu conceidul medical al acestor pacienți.

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea acasă, în concediu medical. Medicul de familie trebuie să acorde cncediu medical acestor pacienți, după cum a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment.

Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a menţionat ministrul, aflat la Constanța, notează agerpres.ro.

El a răspus, astfel, la întrebarea jurnaliștilor, care au amintit de un caz în care unui astfel de pacient i se refuză concediul medical. În astfel de situații, a mai explicat ministrul, pacientul căruia i se refuză concediul medical trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy