Ministrul Sănătății, despre pacienții cu COVID care stau acasă: ce se întâmplă cu concediul medical

Adisa Codruț / 08 iul 2020 / 13:26

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea în izolare la domiciliu. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat ce se întâmplă cu conceidul medical al acestor pacienți.

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea acasă, în concediu medical. Medicul de familie trebuie să acorde cncediu medical acestor pacienți, după cum a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment.

Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a menţionat ministrul, aflat la Constanța, notează agerpres.ro.

El a răspus, astfel, la întrebarea jurnaliștilor, care au amintit de un caz în care unui astfel de pacient i se refuză concediul medical. În astfel de situații, a mai explicat ministrul, pacientul căruia i se refuză concediul medical trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy