Ministrul Sănătății, despre pacienții cu COVID care stau acasă: ce se întâmplă cu concediul medical

Adisa Codruț |
Data publicării:

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea în izolare la domiciliu. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat ce se întâmplă cu conceidul medical al acestor pacienți.

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea acasă, în concediu medical. Medicul de familie trebuie să acorde cncediu medical acestor pacienți, după cum a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment.

Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a menţionat ministrul, aflat la Constanța, notează agerpres.ro.

El a răspus, astfel, la întrebarea jurnaliștilor, care au amintit de un caz în care unui astfel de pacient i se refuză concediul medical. În astfel de situații, a mai explicat ministrul, pacientul căruia i se refuză concediul medical trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel