Ministrul Sănătății: DSP Botoșani face verificări în cazul primarului decedat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea  FOTO: DC Media Group
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea FOTO: DC Media Group

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că DSP Botoșani face un control în cazul primarului decedat la scurt timp după ce a fost consultat.

DSP Botoșani, primar. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat vineri, 5 iulie, că Direcţia de Sănătate Publică Botoşani face verificări în cazul primarului comunei Vorniceni, Toader Leampăr, joi, în unitatea spitalicească din oraşul Săveni, la scurt timp după ce a fost consultat.

"Organizarea activităţii medicale într-un spital ţine de managementul spitalului. Asigurarea continuităţii liniilor de gardă şi tot ce ţine de asigurarea unui act medical de calitate şi corespunzător. Până la urmă, aştept un răspuns de la DSP Botoşani care verifică modul în care s-au desfăşurat lucrurile. Am înţeles că acolo există o secţie exterioară, a fost un spital transformat în secţie exterioară, că există două secţii teoretic - paturi de medicină internă şi pediatrie. Vreau să văd exact cu funcţionează, dacă sunt medici, care este numărul de cazuri, pentru că eu din ceea ce am văzut există doi medici acolo, unul din medici era în concediu de odihnă, altul în concediu de boală. Spuneau că cel care a mers în concediu de boală este din cauza epuizării. Eu am verificat prezentarea la camera de gardă - avea un număr mic de cazuri, nu se putea compara cu o unitate de primiri urgenţe. Vreau să aflu adevărul. Continuitatea asistenţei medicale într-o unitate sanitară este asigurată de management. Dacă există un caz de urgenţă, pentru că există posibilitatea ca un medic să fie ocupat când se prezintă cineva la camera de gardă, există apelul la 112 care îţi poate aduce un echipaj de ambulanţă sau SMURD", susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de Agerpres.

DSP Botoșani, primar: ce s-a întâmplat

Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni din judeţul Botoşani, a murit joi, 5 iulie, în unitatea medicală din oraşul Săveni, la scurt timp după ce a fost consultat de cadrele medicale. Potrivit sursei citate, unitatea medicală din Săveni este Secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar primarul a ajuns acolo în urma unui infarct. I s-au făcut investigaţii medicale, iar edilul a decis să plece. La scurt timp, acesta s-a prăbuşit din picioare pe treptele unității medicale din Săveni.

A fost chemat şi un echipaj de la staţia din Săveni a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi o ambulanţă SMURD cu medic de la Botoşani, dar nu au mai putut să îl salveze pe primar.

DSP Botoșani, primar: ce spune edilul din Săveni

Primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, a afirmat că niciun medic nu se afla în spitalul din Săveni când s-a produs nenorocirea: "E o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizie care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei - n.r.) salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Pur şi simplu, au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie orice, putea să fie un copil".

În schimb, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul din Vorniceni ar fi fost consultat de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia să plece din spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel