Botoșani: Primarul din Vorniceni, decedat la spitalul din Săveni după ce a fost consultat

Dana Lascu |
Data publicării:
Tragedia s-a petrecut la Spitalul din Săveni. Foto: BotosaniNews.ro
Tragedia s-a petrecut la Spitalul din Săveni. Foto: BotosaniNews.ro

Primarul comunei Vorniceni din județul Botoșani, Toader Leampăr, a decedat, joi, pe treptatele Spitalului din orașul Săveni, la scurt timp după ce a fost consultat de cadrele medicale.

Spitalul din orașul Săveni este, de fapt, o secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, iar primarul a ajuns la unitatea medicală după ce a făcut infarct. După ce a făcut câteva investigații medicale, primarul a decis, însă, să plece. Dar la scurt timp, bărbatul s-a prăbușit la ieșirea fin spitalul orășenesc.

La fața locului a fost chemat și un echipaj de la stația din Săveni a Serviciului Județean de Ambulanță, dar și o ambulanță SMURD-TIM cu medic de la Botoșani, care însă nu au mai putut să-l salveze pe primar. Primarul orașului Săveni, Relu Târzioru, susține că la momentul producerii evenimentului în spital nu se afla niciun medic, pentru că ar fi fost plecați toți în concediu.

Consultat sau nu doctor?

„Din punctul meu de vedere e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenței unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei- n.r.) salariu de la Botoșani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Județean și al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani. Pur și simplu au dat concedii la medici și au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie orice, putea să fie un copil", a afirmat Târzioru, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani susțin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel