Miopia: cauze subtile, emoționale și spirituale. Afirmația care te vindecă, conform Jacques Martel

Larisa Opait |
Data actualizării: | Data publicării:
Miopia - Foto: Freepik @shurkin_son @annastills
Miopia - Foto: Freepik @shurkin_son @annastills

Miopia are cauze emoționale și spirituale, potrivit lui Jacques Martel. Cum ajungem miopi în urma unor traume și cum ne putem vindeca.

"Miopia îmi afectează vederea la distanță. Nesiguranța mea față de viitor mă face să văd lucrurile mai grave și mai neliniștitoare decât sunt în realitate", conform Jacques Martel.

Miopia este o tulburare a vederii care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

Este una dintre cele mai comune probleme de vedere și poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. 

Miopia, cunoscută și sub denumirea de vedere la distanță scurtă, este o tulburare a ochilor în care persoana afectată poate vedea obiectele de aproape cu claritate, dar are dificultăți în a vedea obiectele aflate la distanță.

Miopia este caracterizată prin dificultatea de a vedea obiectele aflate la distanță, în timp ce obiectele apropiate pot fi percepute cu claritate. Această problemă apare atunci când imaginea unei imagini este focalizată în fața retinei, în loc de a se concentra exact pe aceasta.

Într-un context emoțional și spiritual, poate fi văzută ca o metaforă pentru o serie de probleme și limitări legate de percepția și înțelegerea lumii din jurul nostru, precum și a sinelui nostru.

Ce este și ce îmi indică miopia conform Jacques Martel

”Miopia îmi afectează vederea la distanță. Nesiguranța mea față de viitor mă face să văd lucrurile mai grave și mai neliniștitoare decât sunt în realitate. Se pare că nu sunt pregătit să le înfrunt.

Văd ceea ce este aproape de mine, dar vederea mea la distanță este acoperită, din cauza mușchilor oculari contractați și tensionați. Există o ceață care mă împiedică să văd pericolul de departe. Sunt capabil să mă ocup de viața mea ”de pe o zi pe alta”, cu ușurință.

Dar, îmi este greu să îmi creez propria viziune asupra viitorului și să văd posibilitățile în fața mea, să fac față și să îmi depășesc fricile și nesiguranța. Sau mă poate deranja un mister, care poate nu va fi niciodată rezolvat, pentru ca nu voi găsi niciodată o soluție.

Percepția mea interioară asupra adevărului, este neclară, încețoșată. Există o distorsiune între ceea ce văd și ceea ce trăiesc” potrivit lui Jacques Martel, în cartea "Marele dicționar al boliilor și afecțiunilor – cauzele subtile ale îmbolnăvirii", conform Jacques Martel.

Care sunt cauzele miopiei

Cauzele miopiei pot fi variate, dar factorii genetici par să joace un rol semnificativ.

Dacă părinții sau bunicii tăi au miopie, există o probabilitate mai mare să dezvolți și tu această problemă de vedere.

Cu toate acestea, există și factori de mediu care pot contribui la apariția miopiei. Aceștia includ:

1. Activități de aproape

O utilizare excesivă a ochilor pentru citit, folosirea dispozitivelor electronice sau alte activități care necesită focalizarea pe obiecte apropiate pot crește riscul de miopie.

2. Timp petrecut în interior și lipsa luminii naturale

Lipsa expunerii regulate la lumina naturală poate crește riscul de miopie.

3. Factori dietetici

Unele cercetări sugerează că o dietă săracă în anumite nutrienți, cum ar fi vitamina D, poate contribui la dezvoltarea miopiei.

Trăiri și situații conform Jacques Martel

”Trăiesc situații în care ar mai fi lipsit foarte puțin, să se întâmple ceva, de exemplu, un accident de mașină. Dacă sunt miop, am tendința de a fi timid și introvertit, ceea ce poate proveni din experiențe din copilăria mea, abuzive sau înspăimântătoare pentru mine (de exemplu privirea ostilă și furioasă a unui părinte).

Dacă, de exemplu, un profesor sau un unchi mă bătea, am devenit miop, deoarece îmi era frică de el și nu voiam să îl văd, pentru că, imediat ce îl vedeam, deveneam nervos, neliniștit, știam ce mă așteaptă. Aveam impresia că sunt abuzat și voiam să înceteze acest lucru.

Am simțit necesitatea de a mă proteja de lumea exterioară, asemenea unui autist, prin miopie", potrivit lui Jacques Martel.

Afirmația vindecătoare conform Jacques Martel

”Acceptând să văd lumea exterioară, voi învăța mai multe despre mine. Viziunea mea se va lărgi și îmi voi dezvolta spațiul meu interior. Aleg drumuri noi, am încredere în mine. 

Accept faptul că fiecare persoană este responsabilă de propria ei viață, văd viitorul într-o lumină frumoasă și pozitivă și se va manifesta exact așa în viața mea”, notează Jacques Martel.

În final, tratarea miopiei emoționale și spirituale implică un proces continuu de creștere și dezvoltare personală, în care explorăm și ne întărim conexiunile cu noi înșine, cu ceilalți și cu lumea înconjurătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel