Mituri despre unghiile încărnate. 3 remedii INUTILE și 2 trucuri EFICIENTE

Dana Lascu |
Data publicării:
Unghiile încărnate pot fi rezolvate ușor. Foto: Pixabay
Unghiile încărnate pot fi rezolvate ușor. Foto: Pixabay

Multe persoane se confruntă cu o problemă la nivelul degetelor de la picioare: unghiile încarnate. Iată câteva remedii eficiente, dar și câteva metode de care ar fi bine să stați departe. 

Unghiile încărnate apar „atunci când pielea de pe una sau ambele părți ale unghiei crește peste marginile unghiei sau când unghia însăși crește în piele”, potrivit Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică, notează Spectacola.ro.

Atunci când o unghie ascuțită de la picior se înfige în pliurile cărnoase ale pielii, ne putem confrunta cu durere și disconfort. 

Metoda de tăiere a unghiilor în  "V"

S-ar putea să fi auzit că tăierea în centru a unghiei de la picior ar putea  tempera tendința unghiei de a se curba în jos și de a se înfige în piele. Dar este oare această metodă eficientă?

Răspunsul este nu. "Unghia crește de la bază (zona cuticulei) spre înainte, astfel încât tăierea unui "v" în vârful unghiei nu are niciun impact asupra creșterii", spune Tracey C. Vlahovic, podriatru și profesor la Temple University School of Podiatric Medicine.

Nelya Lobkova, podiatru la Step Up Footcare din New York, a declarat pentru Livestrong că această strategie nu este eficientă deoarece problema se află la colțul unghiei, nu în centru.

Alte remedii două INEFICIENTE

Nu vă pierdeți timpul cu aceste tehnici ineficiente pentru unghiile încarnate:

1. Introducerea bumbacului sau a aței dentare sub unghie

Aceasta este doar o soluție temporară (pentru durere) care nu va rezolva problema de bază, spune Dr. Vlahovic.

Dr. Lobkova sfătuiește, de asemenea, să nu folosiți vată în colțul unghiei, deoarece poate provoca o separare a plăcii unghiei (partea tare a unghiei) de patul unghial, ceea ce poate duce la deteriorarea pe termen lung a unghiei.

Mai mult, bumbacul poate aduna bacterii dăunătoare care duc la infecții, potrivit Colegiului American al Chirurgilor.

2. Tăierea colțurilor unghiei de la picior

Această strategie este nesigură, mai ales dacă mai rămâne o margine ascuțită a unghiei, care poate străpunge pielea și poate provoca o afecțiune numită paronichie (o infecție a pielii din jurul unghiei), spune Dr. Lobkova.

Cum se rezolvă ușor unghiile încărnate, aflați pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel