Monica Pop, după moartea Ronei Hartner: Sunt medic și sufăr de aceeași boală ca ea. A pierdut două luni de tratament și nu înțeleg de ce nu a fost operată

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Monica Pop, Rona Hartner  - Foto: Youtube Prima TV / Youtube theXclusive
Monica Pop, Rona Hartner - Foto: Youtube Prima TV / Youtube theXclusive

Monica Pop a ridicat un mare semn de întrebare după moartea Ronei Hartner. "Sunt medic și sufăr de aceeași boală. A pierdut două luni de tratament!"

Rona Hartner a murit pe 23 noiembrie 2023, lăsând în urmă un val de tristețe, dar și multe întrebări.

Vestea a venit ca un șoc, chiar dacă se știa că Rona Hartner se luptă cu al doilea cancer agresiv din viața ei. Cu toate acestea, speranțele alimentate de recuperarea miraculoasă a artistei din 2019, când a învins o dată cancerul, au oferit noi speranțe.

Acum patru ani, Rona Hartner a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă: cancer la colon. De fiecare dată, Rona Hartner a mărturisit că salvarea ei a venit de la Dumnezeu.

Acum câteva luni, artista a primit o nouă lovitură: cancer la plămâni, în stadiul IV, cu metastaze la creier.

"Am aflat că nu a recidivat cancerul, dar ca am un alt cancer. La plămâni, cu niște metastaze la creier", a anunțat vedeta.

"A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres. Sigur şi mă lupt cu el. Acum aştept rezultatele de la biopsie şi o să fac ce am de făcut. Am un suflu foarte scurt şi nu prea reuşesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate, dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele o perioadă şi le reiau după ce îmi revin. Practic de două luni tușeam încontinuu.

Am fost să văd foarte mulți doctori în Franța, care nu mi-au găsit niciun diagnostic. Și atunci m-am dus în România la un pneumolog român, foarte bun, care m-a auzit o singură dată tușind și m-a trimis imediat la radiografie. Mi-a zis că s-a găsit o pneumonie atipică și după părerea ei, este ceva mult mai grav. M-am dus în Franța și am început să fac niște investigații și pe 12 iulie mi-a picat diagnosticul, pentru că cine caută, găsește. Diagnosticul spunea pur și simplu că am cancer în faza patru. Deja este cu metastaze", declara Rona Hartner.

Cu o lună înainte să moară, Rona Hartner anunța că s-a vindecat miraculos cu un medicament dat de medicii din Franța

Foto: Youtube Kanal D / 40 de întrebări cu Denise Rifai

Recent, cu doar o lună înainte să moară, Rona Hartner anunța că a învins cancerul pentru a doua oară și a mărturisit că a urmat un tratament despre care susține că a fost un adevărat miracol și, în doar două săptămâni, chimioterapia a început să dea roade. 

"Medicii au găsit un remediu-miracol, un medicament foarte periculos, ca orice chimioterapie, cu 13 pagini de efecte secundare. Se pare că Dumnezeu a vrut să n-am niciun efect secundar, ba dimpotrivă, să îmi facă un miracol și să mă vindec în două săptămâni.

E o minune mare de tot. Era stadiul patru și după ăsta nu mai e alt stadiu. Și sunt greu de găsit și medicamentele, iar cele mai multe medicamente au efecte. La mine, exista interdicție la toate medicamentele clasice și au găsit unul foarte special și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit.

Mai iau niște pastile de securitate.

Trebuia să se oprească tratamentul după o lună, dar au zis să mai prelungească tratamentul cu încă o lună. În mod normal trebuia să iau tratamentul între 6 luni și 2 ani, dar când au văzut ce bine merge după două săptămâni au zis să mai prelungească, totuși, cu o lună și jumătate, să fie în total două luni, ca să fie siguri", a declarat Rona Hartner.

"Primii oncologi care m-au văzut au zis că n-au niciun tratament și că să-mi fac toate cele pentru o plecare în pace.

N-au avut săracii ce să îmi facă și a venit șefa de secție și a zis că se ocupă ea de ea. A găsit, într-adevăr, un tratament. A trimis analizele mele în America, pentru că a observat o mutație în cancer. Medicamentul pe care l-am primit nu era neapărat pentru plămâni, ci mai degrabă pentru cancerul de piele. Mutația asta făcea parte din posibilitățile ca celula să se înțeleagă cu medicamentul", a mai spus Rona Hartner.

Monica Pop, semn de întrebare după moartea Ronei Hartner: nu m-am așteptat

Monica Pop, o voce respectată în domeniul medical, ea însăși luptătoare împotriva cancerului, a ridicat mai multe semne de întrebare legate de abordarea tratamentului Ronei Hartner.

"Sunt consternată din ambele poziții, cea de doctor și cea de pacient bolnav de cancer. Și vă spun și de ce. În primul rând pentru că nu m-am așteptat.

În al doilea rând eu consider, poate că greșesc, dar este opinia mea, a unui om care, pe lângă că sunt medic, sufăr de aceeași boală. Din păcate boala este aceeași și nu m-am așteptat niciodată să se întâmple așa, mai ales că vorbea așa cum vorbea", a declarat medicul Monica Pop

Criticile se concentrează pe neclaritățile din jurul deciziei de a nu o opera și pe perioada lungă în care Rona Hartner nu a primit tratament, aspecte considerate problematice pentru o persoană diagnosticată cu o afecțiune atât de gravă.

"Din ceea ce a relatat ea, la un moment dat a început să tușească, a tot tușit două luni, s-a dus la Paris, la toți specialiștii i-au zis că nu are absolut nimic.

S-a întors în țară și în ziua respectivă au pus diagnosticul de metastaze pulmonare.

Deci incredibil, a stat două luni fără tratament, eu n-am auzit așa ceva, vreau să vă spun că nu știu cine și cum a condus tratamentul acesta oncologic, e foarte important de știut lucrul acesta", a spus medicul Monica Pop în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu.

"A pierdut două luni de tratament!"

Medicul a mai spus că nu înțelege nici de ce Rona Hartner nu a fost operată.

"A pierdut două luni de tratament!

S-a întors la Paris, acolo a avut niște speranțe, am auzit-o vorbind și era foarte veselă pentru faptul că metastazele cerebrale s-au redus, erau chiar în remisie. Asta e ceea ce am auzit ultima dată că a spus ea și toată lumea s-a bucurat, vă dați seama. Ea a fost convinsă că a depășit boala. Nu știu nimic despre această metastază care am înțeles că a crescut și nu înțeleg de ce nu a fost operată", a adăugat medicul Monica Pop.

Monica Pop: "Eu fac tratament cronic"

"Eu fac tratament cronic și în urmă cu câteva zile am fost într-o rezervă în care era o doamnă în aceeași situație, operată de metastază cerebrală și era foarte bine.

Făcea tratament, dar era foarte bine. Și n-am înțeles, poate că nu am eu toate datele.

Nu înțeleg de ce nu a fost operată, nu înțeleg nimic. Și îmi pare foarte rău că s-a întâmplat așa pentru că realmente ea și toată lumea din jur a sperat că va fi salvată. Uite că s-a întâmplat așa... A mers extraordinar de repede, acum o lună de zile era bine", a conchis medicul Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel