Mușcătura de căpușă, pericol MAJOR de infectare cu încă o boală gravă

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Sezonul căpușelor
Sezonul căpușelor

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre bolile care pot fi transmise prin mușcătura de căpusă. 

Prof dr Doina Pleșca spune că sezonul de vară aduce un risc major pentru sănătate. Căpușele își fac din nou simțită prezența, mai ales că ultima lună a fost extrem de ploioasă. 

 


"Luna iunie este cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. Este foarte important, de asemenea, să transmitem un mesaj: unde e cald e și umiditate. Există un pericol pentru copii, care se pot exprima nu doar pentru ei dar și pentru adulți: Căpușele", explică medicul. 


Se știe despre căpușe că pot transmite boala Lyme,  care este o boală infecțioasă determinată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi, însă, și encefalita poate fi o urmare a muscăturii de căpușă. 

"Căpușa poate, de asemenea, să producă și alte îmbolnăviri, dintre care encefalita virală, produsă de căpușe, care reprezintă și ea o alertă. Nu există o terapie pentru cea de-a doua. Dacă noi știm că mușcătura de căpușă a fost produsă și o confirmăm  Borrelia burgdorferi, avem o terapie antibiotică. În schimb, dacă ne referim la encefalită, atunci, lucrurile sunt cu totul altele", a mai spus aceasta. 

Medicul recomandă precauție atunci când petrecem timp în aer liber. 

 "Prevenția. Avem grijă unde sunt copiii și chiar noi, cei care iubim pădurea și lizierele. Să știm cum să ne îmbrăcăm, să știm cum să examinăm, la sfârșitul fiecărei zile, tegumentele copilului. Ar trebui să știm cum să îndepărtăm căpușa dacă suntem blocați să fim mușcați accidental și nu în ultimul rând pentru a nu ne confrunta, să vaccinăm copiii  și mai ales populația la risc. România este o zonă endemică, prin numărul mare de păduri, de spații verzi și care au și dat un semnificativ procent al îmbolnăvirilor. Așa încât, cred că a recomanda vaccinarea este o măsură de protecție mai ales pentru cei care sunt expuși unor astfel de accidente", a subliniat Prof dr Doina Pleșca.

 

 

Urmărește interviul integral, mai jos.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel