Murele, superalimentul care te ajută împotriva bolilor cardiovasculare sau a diabetului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mure  FOTO: pixabay
Mure FOTO: pixabay

Murele sunt un superaliment, care aduce beneficii importante pentru sănătate. Sunt bogate în vitamine și protejează inclusiv împotriva unor boli ărecum diabet sau boli cardiovasculare.

Murele sunt un fruct sănătos, delicios și simplu pe care îl poți încadra cu ușurință în dietă. De la smoothie-uri până la prăjituri și orice altceva între ele, există atât de multe rețete în care ot fi folosite. Pe lângă asta, beneficiile suplimentare pentru sănătate fac din mure un ingredient obligatoriu.

Beneficiile nutriționale ale murelor

Murele conțin vitaminele A, C, E și B, precum și mai mulți nutrienți importanți, inclusiv potasiu, magneziu și calciu. Vitamina C are o serie de beneficii, care pot ajuta la vindecarea rănilor, regenerarea pielii și reducerea lungimii a racelii comune.

În plus, murele sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind bogate în fibre, care la rândul lor ajută la reducerea colesterolului, favorizează mișcările intestinale regulate și hrănesc bacteriile intestinale sănătoase.

Cum să includeți mai multe mure în dietă

Cu un conținut scăzut de carbohidrați și bogate în aromă, murele sunt considerate un superaliment care poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a diabetului zaharat.

Murele pot fi consumate proaspete sau folosite la gătit. Pot fi găsite chiar proaspete, în afara sezonului lor, dar pot fi congelate pentru o păstrare mai îndelungată.

Rețetă sănătoasă cu mure

Există o mulțime de moduri de a folosi mure. Iată o rețetă simplă:

Bucurați-vă de o mică felie de rai cu acest tratament savuros, care poate fi servit cu sau fără înghețată. Această rețetă este inspirată de renumitul bucătar Raymond Blanc, care nu economisește cheltuieli atunci când vine vorba de aromă. Timpul de pregătire este de 10 minute, în alte 25 de minute va fi gătită, fiind o rețetă ușoară de pregătit.

Pentru topping-ul crumble

120g făină simplă

60g zahăr tos

60g unt nesărat la temperatura camerei, tăiat în bucăți

Pentru compotul de fructe

300g măr Braeburn

30g unt nesărat

30g zahar demerara

115g mure

¼ linguriță vanilie de scorțișoară măcinată

înghețată, de servit

Încălziți cuptorul la 190 ° (dacă aveți cuptor cu ventilare, la 170 ° C).

Puneți 120 g de făină simplă și 60 g de zahăr tos într-un vas mare. Adăugați 60g unt nesărat, apoi îl amestecați cu făina cu vârful degetelor pentru a face o textură ușoară ca de pesmet. Nu-l supraîncărcați sau altfel se va prăbuși.

Presărați amestecul uniform peste o foaie de copt și coaceți timp de 15 minute sau până se colorează ușor.

Între timp, pentru compot, curățați, tăiați îm cubulețe de cca 2 cm 300g mere Braeburn.

Puneți 30g unt nesărat și 30g zahăr demerara într-o cratiță medie și topiți-le la foc mediu. Gătiți timp de 3 minute până când amestecul se transformă într-un caramel ușor.

Se amestecă merele și se fierbe timp de 3 minute. Adăugați 115g mure și ¼ linguriță scorțișoară măcinată și gătiți încă 3 minute.

Acoperiți, scoateți de pe foc, apoi lăsați 2-3 minute pentru a continua să se gătească în temperatura tigaiei.

Pentru a servi, puneți fructele calde într-un vas de gratinare rezistent la cuptor, acoperiți cu amestecul mărunțit, apoi reîncălziți în cuptor timp de 5-10 minute. Se servește cu înghețată de vanilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel