Muscă întreagă, descoperită în intestinul unui bărbat. Cum a ajuns acolo și cât de grav este dacă înghiți o muscă

Monika Baciu |
Data publicării:
musca intreaga - FOTO: Freepik@ipopba@wirestock
musca intreaga - FOTO: Freepik@ipopba@wirestock

O muscă întreagă a fost descoperită în intestinul unui bărbat în urma unei colonoscopii de rutină. Descoperirea i-a șocat pe medici când au văzut că musca încă se mișca în intestinul bărbatului.

O muscă întreagă a fost identificată în profunzimea intestinului unui bărbat. Un bărbat din Missouri i-a șocat pe medici, după ce au descoperit o muscă vie zburând în profunzimea intestinului său în timpul unei colonoscopii de rutină.

Pacientul în vârstă de 63 de ani venise pentru o screening de rutină pentru cancerul de colon, unde li se introduce o cameră în intestin, cunoscută sub numele de colonoscopie.

Colonoscopie de rutină, diagnostic șocant

Procedura se desfășura normal până când medicii au ajuns la colonul transvers - zona de sus a intestinului mare - unde au găsit o muscă complet intactă.

Medicii au declarat că este un ”mister” cum a ajuns insecta acolo, dar s-ar putea să fie din cauza salatei contaminate pe care bărbatul a mâncat-o în ziua de dinaintea programării sale.

Vezi și: Studii clinice în România, 2 beneficii uriașe. Rafila: Ne-am împiedicat de un fleac. Acces la molecule care salvează vieți

Pacientul a fost întrebat după descoperire, dar a mărturisit că nu are idee cum a ajuns insecta în corpul său. Nu a simțit niciun simptom. Acesta le-a spus medicilor că a consumat doar lichide clare în ziua de dinaintea colonoscopiei, așa cum este necesar pentru a curăța tractul intestinal.

Seara înaintea postului său de 24 de ore, a consumat o pizza și salată - dar a spus că nu își amintește că o muscă ar fi fost în mâncarea sa. În cazuri rare, muștele au depus ouă în fructe și legume care au supraviețuit apoi acidului gastric și au eclozat în intestine.

”Acest caz reprezintă o descoperire colonoscopică foarte rară. Este un mister cum musca intactă a ajuns în colonul transvers”, au notat medicii în cazul publicat în Jurnalul American de Gastroenterologie, potrivit Daily Mail.

Vezi și: De ce ne ghiorăie stomacul când ne este foame. Cât de grav poate fi dacă îți ghiorăie stomacul când nu îți este foame

Ce se întâmplă dacă înghiți o muscă

Muștele și larvele lor pot infesta intestinele umane într-o condiție numită miiază intestinală. Aceasta se întâmplă atunci când cineva consumă alimente care conțin ouă și larve de muște.

În cazuri rare, acestea pot supraviețui acidului din stomac și apoi pot infesta intestinul, crescând și posibil transformându-se în muște adulte. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spune că unii pacienți infestați nu suferă niciun simptom, dar alții au dureri abdominale, vărsături și diaree.

Nu era clar ce aliment a consumat bărbatul care era infestat cu larve de muște, dar în trecut acest lucru a fost legat de bananele putrezite.

Într-un caz raportat în anii '80, o fetiță de 12 luni din statul Washington a fost dusă la doctor după ce mama ei a văzut ”viermi care se mișcă” în scaunul ei. Acest lucru nu s-a văzut în scaunul altor membri ai familiei.

Vezi și: Cele 10 alimente sănătoase, bogate în carbohidrați. Cum să le incluzi în dieta ta

Medicii au determinat că copilul fusese hrănit cu banane prea coapte ținute într-un coș de sârmă în bucătărie, care era un magnet pentru muște. Ei au sugerat că larvele din fruct au fost ingerate de copil, au supraviețuit acidului stomacal și au fost eliminate odată cu fecalele.

Nu s-a oferit niciun tratament, dar părinților li s-a recomandat să acopere fructul și să-l spele înainte de consum. Miiaza nu este urmărită de CDC, dar oficialii avertizează că este mai frecventă în lunile mai calde - aprilie până în septembrie - când muștele sunt mai comune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel