Până când mai trebuie să purtăm MASCĂ. Dr Streinu-Cercel: Pandemia se prezintă exact ca o cometă

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică, 17 ianuarie, că și după ce ne imunizăm împotriva infecției COVID va trebui să purtăm mască.

Specialistul în boli infecțioase Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică, 17 ianuarie, jurnaliștilor, la o oră după ce s-a imunizat, că va trebui să purtăm mască și după ce ni se administrează a doua doză din vaccinul împotriva COVID. 

”După a doua doză, la șapte zile deja putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus, dar, atenție, masca va rămâne obligatorie în continuare (...) până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru. Nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Astfel încât dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, avem toate șansele să luăm un virus pe care noi, pe urmă, să putem da mai departe unor persoane care nu sunt imunizate și să generăm, în continuare, îmbolnăviri. 

Pandemia se prezintă exact ca o cometă. Cometa știm că are o parte care este la vedere, după acre are o coadă care este lungă, acea coadă este și coada pandemiei și, ca atare, vor fi cazuri până se vor împuțina suficient de mult astfel încât să putem considera că virusul a ieșit din circuitul biologic normal”, a subliniat medicul Adrian Streinu-Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel