Nelu Tătar, coronavirus: e necesară elaborarea unei strategii unitare în UE

Adisa Codruț / 13 feb 2020 / 15:28
Discuții la Bruxelles  FOTO: Ministerul Sănătății
Discuții la Bruxelles FOTO: Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătar conduce delegația României la sesiunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene pentru Sănătate, organizată la Bruxelles.

Coronavirus, Nelu Tătar. Delegația statului român a fost condusă la sesiunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene pentru Sănătate organizată la Bruxelles, unde are loc un schimb de opinii la cel mai înalt nivel privind amenințarea legată de noul coronavirus, de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat, România a demarat toate acțiunile necesare și măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus, și a activat sistemul național pentru situații de urgență. România lucrează în strânsă cooperare cu statele membre și instituțiile UE, ECDC, ANSA, dar și cu OMS, în vederea asigurării protecției sănătății publice pentru cetățenii europeni.

“Apreciem necesară elaborarea, în cadrul serviciilor Comisiei Europene, a unei strategii în vederea abordării unitare de către statele membre a unui posibil risc de pandemie în planul UE și considerăm necesară elaborarea unui set de instrucțiuni clare din partea Comitetului pentru Securitate Sanitară (HSC) cu privire la măsurile care trebuie aplicate, în mod unitar, de către toate statele membre. Susținem recomandarea Consiliului privind necesitatea consolidării procesului privind schimbul de informații între statele membre și Comisie”, a spus Nelu Tătaru, în cadrul Reuniunii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy