Nelu Tătaru, anunț despre redeschiderea cabinetelor stomatologice

Adisa Codruț / 29 apr 2020 / 08:58
Medicii stomatologi
Medicii stomatologi

În perioada stării de urgență, majoritatea cabinetelor stomatologice au fost închise, rămânând ca urgențele să fie tratate în anumite cabinete acreditate de Direcțiile de Sănătate Publică, lucru ce nu este pe placul stomatologilor, care au inițiat și o petiție.

8500 de medici și pacienți au semnat, în primele 24 de ore de la inițiere, o petiție în acest sens. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că în urma măsurilor de relaxare vor funcționa mai multe cabinete stomatologice decât în prezent, dar ele își vor desfășura activitatea în baza unor protocoale, care acum sunt în curs de elaborare.

"Măsurile de protecție, inclusiv echipamentul, sunt obligatorii", a precizat însă ministrul. "Toți medicii trebuie să înțeleagă că este și pentru siguranța dânșilor. Orice tratament stomatologic este cu un potențial (de infectare - n.r.) mult mai mare decât al altor ramuri medicale, trebuie să avem grijă și de dânșii, și de pacienți", a declarat ministrul marți seara la Digi24.

Citeste mai multe pe Dc News. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy