Nelu Tătaru: Rata de imunizare a populației este de 3,87%. „E mică, media europeană e de 5-6%”

Dana Lascu / 02 sep 2020 / 15:52
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că din analiza testelor prelucrate în studiul de seroprevalență care se desfășoară în România, rata de imunizare a populației este în acest moment de 3,87%. 

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Sănătății Nelu Tătatru a spus că, față de primele date furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2%.

„S-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901. Dintgre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivel de INSP 7.832, din care doar 303 sunt pozitive dând o rată de imunizare de 3,87%”, a spus Nelu Tătaru. 

În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13 mii de persoane.

„Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment”, a arătat ministrul.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy