Neonatologie: Maternitate din Brașov, dotată cu un incubator nou

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copiii născuți prematur sunt supravegheați până recuperează decalajul. Foto: DC MEDICAL
Copiii născuți prematur sunt supravegheați până recuperează decalajul. Foto: DC MEDICAL

Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr. Ioan Aurel Sbârcea" din Braşov a fost dotată cu un incubator performant.

Neonatologie, incubator. Maternitatea Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr. Ioan Aurel Sbârcea" din Braşov a primit un incubator de ultimă generație din partea organizației Salvaţi Copiii România. Aparatul se ridică la circa 26.530 euro și este deja folosit: un bebeluș venit pe lume mai repede, cu o greutate de aproximativ 600 de grame, informează Agerpres.

Neonatologie, incubator: reprezentanții spitalului

Potrivit sursei citate, șefa secţiei Neonatologie a Maternităţii Braşov, medicul Olimpia Petrescu, a afirmat că acei copii care se nasc prematur nu pot să supravieţuiască şi să se dezvolte fără aceste incubatoare. A mai amintit că, înainte de această donaţie, secţia ATI era dotată cu 10 incubatoare, cumpărate anul trecut cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov.

Doctorița Petrescu adaugă că incubatorul donat este unul de "top" deoarece permite îngrijirea unui nou-născut extrem de mic.

Neonatologie, incubator: donatorul

Preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat marți, 4 iunie, într-o conferință de presă, că revine pentru a șaptea oară la Braşov:

„Desigur că nevoia de echipamente există în continuare, ştim că e nevoie de un ecograf performant şi hotă de flux laminat, ne-am făcut temele, aşa că le vom avea în vedere pentru următoarele dotări. Salvaţi Copiii, de 8 ani, şi-a făcut o prioritate din neonatologie, ne-am făcut o prioritate şi din a obţine finanţările necesare, au fost ani când bugetele de la Ministerului Sănătăţii şi CAS au fost puse în pericol şi atunci am intervenit şi noi, ne-am făcut o obişnuinţă din a ajuta secţiile de neonatologie cu echipamentele necesare, până când alte autorităţi o vor face. Anul acesta, vom achiziţiona 115 echipamente pentru 49 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi".

Neonatologie, incubator: autorități locale

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, prezent la conferinţa de presă, susține că există un proiect de reabilitare a Maternităţii, cu fonduri europene, în valoare de 26,5 milioane de lei, din care 8,3 milioane reprezintă contribuţia din bugetul judeţului. Proiectul se află în etapa de proiectare.

Investiţia în aparatură medicală donată maternităţilor şi secţiilor de neonatologie din judeţul Braşov a Salvați Copiii România se ridică la 190.000 euro. În țară, la circa 5 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel