Neurochirurgul Horațiu Ioani: ca să ai o tumoare cerebrală, trebuie să ai sau să fi avut un alt tip de cancer în corp

DCMedical Team |
Data publicării:

Neurochirurgul Horațiu Ioani a vorbit la un post TV despre cum putem depista și trata tumorile cerebrale.

Neurochirurgul Horațiu Ioani a explicat, la Antena 3, că ”tumorile cerebrale sunt date de o altă tumoare care există undeva în organism”.

”Tumorile cerebrale implică tumorile secundare, care apar după ce există o altă tumoare în organism, spre exemplu o metastază, sau tumori primare care apar numai în creier. Tumorile de tip metastază sunt mult mai frecvente decât alte tipuri de tumori. Ca să ai o tumoare cerebrală, trebuie să ai sau să fi avut un alt tip de cancer în corp. Trebuie să ai un istoric oncologic. Dacă este un pacient cu o tumoare cunoscută în organism și apar leziuni la nivelul creierului, în 90% din cazuri, acea tumoare care este în creier este factor metastază de la tumoare din organism. Pe lângă toate acestea mai există și un procent de tumori care apar doar în creier și anume cele mai frecvente sunt glioblastoamele, tumori foarte agresive, proprii creierului. Pot să existe și pacientul să fie complet asimptomatic, iar astfel ele se descoperă doar când sunt într-un stadiu avansat", a explicat medicul, potrivit Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel