New York, primul oraș american unde cei nevaccinați vor avea INTERZIS la restaurant și în săli de sport. 100 de dolari dacă te vaccinezi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
New York va fi primul oraș unde persoanele nevaccinate vor avea interdicții. Foto: Pixabay
New York va fi primul oraș unde persoanele nevaccinate vor avea interdicții. Foto: Pixabay

New York City va deveni primul oraș din SUA unde va fi nevoie de dovada vaccinării pentru mai multe activități de interior, printre care mâncatul la restaurant, mersul la sala de sport sau la teatru. În NYC, cei care se vaccineză primesc 100 de dolari.

New York va impune prezentarea dovezii vaccinării COVID-19 pentru o varietate de activități în interior, inclusiv restaurante, săli de sport și centre de divertisment, a anunțat primarul Bill de Blasio.

Asta face din New York primul oraș important din SUA care a anunțat un astfel de mandat și se adaugă unor ordine similare anunțate în Franța și Italia luna trecută, potrivit The New York Times. 

Mandatele de vaccinare COVID-19 din SUA s-au limitat, până acum, în principal la companiile private, precum Google și Facebook, care au impus propriilor angajați să fie vaccinați înainte de a se întoarce la birou.

Proprietarii teatrelor de pe Broadway au anunțat săptămâna trecută că oamenii care merg la spectacole vor trebui vaccinați, iar președintele Joe Biden a anunțat mandate de vaccinare pentru lucrătorii federali (cărora altfel li se va cere și să poate mască, să fie testați și să păstreze distanța socială).

Întrucât varianta Delta de coronavirus, extrem de transmisibilă, continuă să se existindă în SUA, multe companii și instituții s-au alăturat inițiativei. Totuși, orașele nu au reușit să emită mandate de vaccinare radicale. 

Într-o conferință de presă marți, primarul de Blasio a declarat că New York City, într-un mandat de „primul de acest gen-în-națiune”, va interzice în curând persoanelor care nu sunt vaccinate să participe la multe activități de interior din oraș. Noul mandat, numit „Cheia pentru permisul NYC”, va fi lansat pe 16 august și va fi pus în aplicare (inclusiv cu controale la companii) începând cu 13 septembrie, notează livescience.com.

„Dacă nu sunteți vaccinat, din păcate nu veți putea participa la multe lucruri”, a spus de Blasio în timpul conferinței de presă. „Este timpul ca oamenii să vadă vaccinarea ca fiind literalmente necesară pentru a duce o viață bună, bogată și sănătoasă”.

New York City a început, de asemenea, un program de stimulare a vaccinării, oferind 100 de dolari oricui își face vaccinul în oraș, potrivit CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel