Coronavirus, starea românilor de pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
vasul Diamond Princess
vasul Diamond Princess

MAE, despre starea românilor aflați pe nava de croazieră Diamond Princess, care a fost pus în carantină în Japonia și unde sunt sute de cazuri de infecție cu coronavirus

Până în prezent, nu au fost identificaţi alţi cetăţeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezenţa coronavirusului, pasagerii putând pleca de pe vas începând de miercuri, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citat de agerpres.ro. MAE arată că, după finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze.

Cetăţenii români membri ai echipajului pot fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activităţii pe vas sau revenirea în ţară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceştia de comun acord cu compania care operează nava, precizează MAE.

Starea de sănătate a cetăţeanului român diagnosticat pozitiv pentru coronavirus, care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză, este în continuare bună, anunţă Ministerul român de Externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel