Nivel ridicat de progesteron, simptome și riscuri

Progesteronul este un hormon din organism care ajută la controlul grosimii căptușelii țesutului uterin, potrivit Dr. Frederick R. Jelovsek.

Progesteronul joacă un rol vital în menstruație și oprește sângerarea menstruală. Femeile care au un nivel scăzut de progesteron pot sângera prea mult în timpul menstruației. Cu toate acestea, femeile cu un nivel ridicat de progesteron pot prezenta și efecte negative, notează Livestrong.

Oboseală

Nivelurile ridicate de progesteron pot trimite semnale creierului pentru a încetini mesajele receptorilor. Din acest motiv, progesteronul poate fi utilizat la cei cu epilepsie pentru a reduce convulsiile, potrivit Dr. Jelovsek. Pentru unele femei, excesul de progesteron poate avea un efect asemănător sedativ și poate face ca acestea să se simtă letargice.

Chist ovarian

Nivelurile de progesteron afectează echilibrul uterului și ciclului menstrual al femeii. Când se produce prea mult progesteron, excesul de hormon poate provoca creșterea chisturilor ovariene, potrivit testelor de laborator online. Deoarece există alte cauze legate de dezvoltarea chistului ovarian, un medic poate comanda un test de sânge pentru nivelurile de progesteron pentru a determina dacă hormonul ar putea provoca chisturi.

ovulaţia

De-a lungul ciclului menstrual, nivelul progesteronului poate fluctua, notează Net Doctor. O femeie ar trebui să ajungă la cel mai înalt punct de progesteron cu aproximativ șapte zile înainte de menstruație - un punct cunoscut și sub numele de ovulație. În acest moment, nivelul de progesteron al unei femei poate ajunge până la 20 ng / ml, potrivit Hormonilor naturali. Dacă nivelul de progesteron al unei femei nu este ridicat în acest moment sau nu fluctuează deloc, poate avea greutăți să rămână însărcinată. Dacă încercați să rămâneți gravidă, un medic vă poate măsura nivelul de progesteron pentru a se asigura că fluctuează suficient pentru a avea loc fertilizarea.

Nasteri multiple

Conform hormonilor naturali, nivelurile de progesteron cresc semnificativ în timpul sarcinii. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza nivelul de progesteron în acest moment și vă va prescrie terapia cu progesteron dacă este nevoie. Cu toate acestea, nivelul mai ridicat în timpul sarcinii poate indica dezvoltarea mai multor nașteri, inclusiv gemeni sau triplete.

Alte efecte

Nivelul ridicat de progesteron poate produce, de asemenea, simptome precum uscăciunea vaginală, depresia și scăderea libidoului , potrivit Diagnose Me. Sensibilitatea sânilor este asociată și cu niveluri excesive de progesteron.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel