Noi măsuri de relaxare: în ce țări vom putea călători fără să mai fie obligatorie izolarea la întoarcere

Angela Sabău |
Data publicării:
Vacanță
Vacanță

Noi măsuri de relaxare au fost anunțate din 15 iunie. Vom putea călători în unele țări fără să mai fim nevoiți ca la întoarcere să stăm 14 zile în izolare sau carantină.

O nouă serie de măsuri de relaxare ce intră în vigoare de luni au fost făcute publice de către Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului. Printre altele, măsura izolării sau a carantinării a suferit o serie de modificări. Mai precis, putem merge în concedii în unele țări europene, fără să fim nevoiți ca la întoarcere să stă în izolare sau carantină 14 zile.

”A fost introdusă posibilitatea exceptării de la măsura izolării sau carantinării a persoanelor care se întorc din țările exceptate de la această măsură. 

Persoanele care au stat mai mult de 14 zile, cumulativ, întruna dintre aceste țări exceptate vor fi la rândul lor exceptate de măsura carantinării și izolării la domiciliu. Acestă măsură va permite practic românilor să călătorească în țări considerate cu un risc scăzut de răspândire a infecțiilor cu coronavirus. Țări precum Grecia, Bulgaria, Austria, care vor fi decise în baza evaluării făcute de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat Ionel Dancă. 

El a mai arătat, de asemenea, că vor fi reluate zborurile spre și dinspre aceste țări, în măsura în care aceste zone nu mai reprezintă un risc se răspândire a noului coronavirus. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel