Noii bolnavi de COVID din România: majoritatea de vârstă medie, nevaccinați

DCMedical Team |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Mare parte din bolnavii COVID din această perioadă, comparativ cu anul trecut, sunt de vârstă medie și nevaccinați, se arată într-un material digi24.

Specialiștii din spitalele COVID susțin că majoritatea pacienților nu mai sunt vârstnici, cum erau anul trecut, ci persoane de vârstă mijlocie și nevaccinați împotriva infecției COVID. Potrivit acestora, mai bine de jumătate dintre bolnavi sunt nevaccinați și fac forme grave ale infecției, iar cei care au vaccinul făcut dezvoltă forme medii și ușoare.

Cadrele medicale de la Institutul Matei Balș din București susțin că bolnavii nevaccinați ajung în stare gravă, cu saturația de oxigen sub 90, iar cei vaccinați prezintă febră, frisoane și tuse. ”Pacienții nevaccinați este clar că sunt mult mai mulți la camera de gardă. Cei vaccinați de obicei vin după prima doză, foarte rar am văzut după două doze și aceștia fac în general forme ușoare”, a afirmat medicul Andra Maxim, potrivit digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel