Nouă terapie pentru COVID-19: o proteină modificată păcălește virusul

Angela Sabău |
Data publicării:

Cercetătorii au modificat o proteină care interceptează proteina S al coronavirusului și îl păcălește, atunci când acesta se leagă de celula umană.

Cercetătorii de la Northwestern Medicine au dezvoltat o nouă proteină care poate păcăli infecția Covid-19 și o poate neutraliza, într-un organoid renal uman, un organ miniatural fabricat din celule stem din laborator.
Cercetătorii au spus în studiul lor că proteina este o variantă a enzimei de conversie a angiotensinei-2 sau ACE2, celulele receptoare pe care coronavirusul le folosește pentru a-și face intrarea în corpul uman.
Proteina modificată interceptează proteina S al coronavirusului și îl păcălește legându-se de acesta, mai degrabă decât receptorul ACE2 real din membranele celulare.
Autor principal al studiului, dr. Daniel Batlle, profesor de medicină la Universitatea Northwestern și medic de medicină Northwestern, a declarat: „Ideea a fost să administrăm proteinele noastre pentru a intercepta coronavirusul înainte de a ajunge la receptorul natural din membranele celulare.

El a adăugat: „Pentru a o face mai eficientă, am modificat proteina ACE2 pentru a-i prelungi durata de acțiune de la ore la zile. Această caracteristică va fi esențială pentru utilizarea pacientului”.
„Deși vaccinarea pe scară largă este cel mai bun mod de combatere a pandemiei Covid-19, va fi întotdeauna nevoie de terapii pentru prevenirea și tratamentul persoanelor care nu au fost vaccinate sau pentru care vaccinul nu a fost pe deplin eficient”, a spus Batlle, profesor de Nefrologie și hipertensiune la Feinberg.
Proteina a fost testată în organoidul renal uman deoarece rozătoarele sunt rezistente la infecția cu coronavirus.
Cercetătorii au realizat acțiuni de bioinginerie la noile variante ACE2 autorizate la Universitatea Northwestern, despre care cred că pot fi adaptate pentru terapia Covid-19. Terapia poate fi efectuată prin interceptarea coronavirusului și prevenirea atașării acestuia la receptorul ACE2 natural din membrana celulei.
Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Societății Americane de Nefrologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel