Noua tulpină coronavirus din Marea Britanie, în România! Bărbat infectat, internat la Matei Balș

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Teste COVID. Foto: Pixabay
Teste COVID. Foto: Pixabay

Noua tulpină de coronavirus care a infectat zeci de mii de persoane în Marea Britanie, a ajuns și în România, cred medicii de la  Matei Balș.

Tulpina, care a apărut în Marea Britanie, a fost descoperită de medicii de la Institutul de boli infecțioase Matei Balș, din Capitală, la un bărbat întors în țară de Sărbători.

Bărbatul avea simptome de infectare, a fost internat și testat pozitiv, iar în laborator, la amplificarea genetică, probele prelevate de la el răspundeau altfel, ceea ce i-a determinat pe microbiologi să creadă că pacientul este infectat cu tulpina mutant de coronavirus B 1.1.7, care este mult mai contagioasă, au explicat reprezentanți ai spitalului, pentru  DC Medical. 

Mai mult, ei vor face luni și o secvențiere genetică pentru a avea o confirmare suplimentară că e vorba de tulpina britanică și de nu de vreo altă tulpină mutantă de coronavirus. 

- știre în curs de actualizare - 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel