Noul an școlar: cât de expuși vor fi copiii la infecția cu COVID-19

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Cel mai probabil, odată că începere anului școlar vor să apărea și focare de COVID-19. Totuși, se consideră că acestea vor fi izolate.

Reluarea școlii va duce la apariția unor focare de COVID-19, avertizează medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). 

În plus, crede ea, boala COVID-19 generată de SARS CoV-2 va circula la fel ca gripa.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online”, a spus medicul Adrian Pistol, citează Antena 3.

Ea a mai spus că cu două înainte de începerea școlii se va putea vedea care sunt tendințele. 

De asemenea, ea a fost întrebată dacă elevii vor merge la școală în situația în care vom avea 1.000 de cazuri noi zilnic. „E cam mult la 1.000, ar trebui să avem sub 1.000 ca să meargă la școală toți și permanent. Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate. Ministerul cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil.

În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în altă parte și să facă on-line. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”, a mai spus directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel