Florentina Ioniţă-Radu, situație cruntă cu un pacient la Spitalul Militar: Aici a început degringolada

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Noul coronavirus    foto: pixabay.com
Noul coronavirus foto: pixabay.com


Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila", a povestit ce s-a întâmplat în cazul unui pacient cu suspiciune maximă cu noul coronavirus.

O persoană s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Militar spunând că are simptomele noului coronavirus. A fost izolată, i s-au recoltat probe, iar acestea au fost duse la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Problema a fost că laboratorul s-a închis la ora 18.00, astfel încât rezultatul se dădea abia a doua zi. În tot acest timp, persoana în cauză trebuia să stea în izolare, în condițiile în care la Spitalul Militar sunt doar două locuri pentru astfel de cazuri. Ce s-ar fi întâmplat dacă la Spitalul Militar ar fi venit zece pacienți? Faptul că se fac teste în prea puține centre și doar între anumite ore este o problemă care necesită rezolvare.

În cadrul evenimentului organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business şi DC Medical, "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?", Florentina Ioniţă-Radu a ridicat următoarea problemă: nu s-ar pute să există mai multe centre unde să se poată realiza testul PCA pentru identificarea acestui tip de virus?

"Vreau să relatez ce s-a întâmplat la Spitalul Militar. Vine un pacient la UPU. Suspiciune maximă să aibă coronavirus. Avea febră, intrase în contact cu o persoană care venise din Italia. Am luat măsurile necesare pentru izolare. Am avut costumele de la Ebola pentru ca medicul să poată intra la pacient.

Citește continuarea pe DCNews.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel