Florentina Ioniţă-Radu, situație cruntă cu un pacient la Spitalul Militar: Aici a început degringolada

Georgiana Ioniță / 27 feb 2020 / 12:19
Noul coronavirus    foto: pixabay.com
Noul coronavirus foto: pixabay.com


Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila", a povestit ce s-a întâmplat în cazul unui pacient cu suspiciune maximă cu noul coronavirus.

O persoană s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Militar spunând că are simptomele noului coronavirus. A fost izolată, i s-au recoltat probe, iar acestea au fost duse la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Problema a fost că laboratorul s-a închis la ora 18.00, astfel încât rezultatul se dădea abia a doua zi. În tot acest timp, persoana în cauză trebuia să stea în izolare, în condițiile în care la Spitalul Militar sunt doar două locuri pentru astfel de cazuri. Ce s-ar fi întâmplat dacă la Spitalul Militar ar fi venit zece pacienți? Faptul că se fac teste în prea puține centre și doar între anumite ore este o problemă care necesită rezolvare.

În cadrul evenimentului organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business şi DC Medical, "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?", Florentina Ioniţă-Radu a ridicat următoarea problemă: nu s-ar pute să există mai multe centre unde să se poată realiza testul PCA pentru identificarea acestui tip de virus?

"Vreau să relatez ce s-a întâmplat la Spitalul Militar. Vine un pacient la UPU. Suspiciune maximă să aibă coronavirus. Avea febră, intrase în contact cu o persoană care venise din Italia. Am luat măsurile necesare pentru izolare. Am avut costumele de la Ebola pentru ca medicul să poată intra la pacient.

Citește continuarea pe DCNews.

 
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy