Noul coronavirus SARS-CoV-2 nu e sezonier! Avertismentul OMS. A mai căzut un mit

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Deși la începutul pandemiei se credea că acest coronavirus își va încetini răspândirea pe timpul verii, OMS avertizează că nu e așa: Acest virus „iubește” toate anotimpurile!

 „Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului”, care a făcut peste 650.000 de decese în întreaga lume și peste 16 milioane de cazuri de infectări, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în timpul unei conferințe de presă virtuale.

Ea a dat exemplul țărilor cele mai afectate din lume - Statele Unite unde este vară, iar cealaltă, Brazilia, care traversează iarna.

„Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier (...), însă cu toții trebuie să reținem că acesta este un virus nou și, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obișnuit sezonier, el se comportă în mod diferit. (..) Vara este o problemă. Acest virus iubește toate anotimpurile”, a insistat oficialul OMS, conform Agerpres.

Margaret Harris a recunoscut totuși că suprapunerea virusului gripal - care este sezonier și apare în timpul iernii - și noul coronavirus este un motiv de îngrijorare și riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

„Deci, încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei", a sfătuit oficialul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel