NYSTATINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

NYSTATINUM – prospect. Acțiune: Antifungic polienic, activ mai ales asupra speciilor de Candida.

NYSTATINUM – prospect:

Denumire comercială: NISTATINĂ 

Forma: Comprimate filmate, Ovule

Indicații: Comprimate.: Trat. candidozelor digestive cu excepția candidozei esofagiene la imunodeprimați, adjuvant în trat. candidozei vaginale și cutanate precum și pentru combaterea candidozei intestinale asociate, profilaxia candidozei la grupele cu risc crescut: prematuri imuno-deprimați în special în cazul administrării antibioticelor cu spectru larg sau metronidazol, pacienți tratați cu chimioterapice antineoplazice sau corticosteroizi timp îndelungat. 

Ovule: Trat. candidozei vaginale.

Contraindicații: Hipersensibilitate la nistatină și la alte antifungice polienice sau la oricare dintre componenții produsului.

Atenție!: După stabilirea diagnosticului de certitudine este necesară identificarea și înlăturarea factorilor favorizanți pentru prevenirea recidivelor. Sarcină și alăptare: Nistatina se administrează în timpul sarcinii numai dacă este absolut necesar. Nu se cunoaște dacă nistatina se excretă în laptele matern. Deoarece practic nu se absoarbe din tractul digestiv, nistatina se poate administra în timpul alăptării, cu precauție însă, datorită posibilității apariției efectelor adverse la sugar (diaree etc.).

Reacții Adverse: Administrată local, tegumentar, nistatina este foarte bine suportată. În cazul administrării orale medicamentul poate produce uneori greață, vărsături, diaree (la dozele mari), rareori reacții alergice (la nistatină sau la candidina eliberată prin distrugerea ciupercii). Posibil efect iritant local  după administrare intravaginală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel