O asistentă din Germania a injectat soluție salină în loc de vaccin anti-COVID. Mii de germani, rechemați la imunizare

Adisa Codruț |
Data publicării:

Mii de germani sunt rechemați la vaccinare anti-COVID după ce o asistentă de la Crucea Roșie le-a injectat soluție salină.

Mii de germani din nordul țării sunt rechemați la vaccinarea anti-COVID după ce o asistentă de la Crucea Roșie le-a injectat o soluție salină în loc de vaccin. Neplăcutul eveniment s-a petrecut, în primăvară, într-un centru de vaccinare din Friesland, un district rural de pe coasta Mării Nordului.

Un consilier local, Sven Ambrosy, s-a declarat șocat de cele descoperite și a anunţat că autorităţile au rechemat 8600 de persoane la vaccinare. Majoritatea celor care au primit soluție salină sunt vârstnici. Poliția susține că ar exista ”suspiciuni rezonabile de punere în pericol”. 

Asistenta de la Crucea Roșie nu crede în vaccinuri și nici în existența COVID. Aceste păreri le-a exprimat de mai multe ori public pe rețelele sociale. Nu s-a anunțat dacă asistenta a fost arestată sau dacă a fost acuzată de ceva, dar se ştie că acest caz a fost transmis unei unităţi speciale ce investighează infracţiuni motivate politic, arată DC News.

State ca Franța sau Germania au anunțat deja că vor imuniza populația cu a treia doză din septembrie. O măsură similară se va aplica și în Marea Britanie. În Franța, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că se lucrează la un program pentru a administra cea de-a treia doză de vaccin persoanelor vârstnice şi celor vulnerabile. Statul german va face la fel, pe lista celor care vor primi a treia doză vor fi și vârstnicii din căminele de bătrâni. Aceasta în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut amânarea luării unei decizii privind vaccinarea cu cea de-a treia doză din toamnă. Argumentul din spatele acestei declarații este apelul directorului OMS care a solicitat statelor bogate să stopeze administrarea dozelor de supra-rapel cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie, considerând că este inacceptabil ca statele bogate să folosească o cantitate şi mai mare din stocurile globale de vaccinuri anti-COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel