O asistentă medicală din New York, prima persoană vaccinată contra COVID-19 în SUA

Dana Lascu |
Data publicării:
Sandra Lindsay, asistenta medicală - prima persoană vaccinată din SUA. Foto: Print screen MSNBC
Sandra Lindsay, asistenta medicală - prima persoană vaccinată din SUA. Foto: Print screen MSNBC

O asistentă medicală din New York a devenit luni prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 în Statele Unite. SUA este țara cu cele mai multe decese asociate coronavirusului din lume.

„Primul vaccin administrat. Felicitări Statelor Unite, felicitări LUMII”, a scris pe Twitter președintele Donald Trump la câteva minute după vaccinare.

Asistenta medicală Sandra Lindsay a fost vaccinată cu vaccinul creat de Pfizer și BioNTech, în fața camerelor de luat vederi, în Long Island Jewish Medical Center, un spital din cartierul Queens, din New York.

Această inoculare marchează începutul unei campanii masive de vaccinare în SUA, țară afectată grav de epidemia de COVID-19, cu aproape 2.500 de decese zilnice și peste 16 milioane de cazuri de infecție înregistrate.

Sandra Lindsay a fost felicitată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

„Sper că acest lucru vă va oferi dumneavoastră și celorlalte cadre medicale care muncesc în fiecare zi un sentiment de securitate și competență sporite”, a spus el.
„Mă simt foarte bine. Nu am simțit nicio diferență față de celelalte vaccinuri”, a declarat zâmbind Sandra Lindsay, după ce a fost vaccinată.

 „Va fi nevoie de mai multe luni înainte ca vaccinul să atingă o masă critică”, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. „Este lumina de la capătul tunelului, însă tunelul este lung”, a adăugat el, cerând americanilor să continue să respecte regulile sanitare în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel