O farmacie din Beijing, amendată după ce a crescut preţul măştilor sanitare în plină epidemie de coronavirus

Coronavirusul trebuie oprit în epicentrul epidemiei
Coronavirusul trebuie oprit în epicentrul epidemiei


O farmacie din capitala Chinei va primi o amendă de 3 milioane de yuani, echivalentul a 434.530 de dolari, după ce a crescut preţul măştilor sanitare de şase ori faţă de preţul online în plină epidemie de coronavirus, a anunţat miercuri organismul municipal de reglementare în domeniul comerţului din Beijing

O notificare de amendă a fost emisă pentru Jimin Kangtai Pharmacy după ce farmacia a crescut brusc preţul măştilor de tipul N95, a precizat autoritatea de reglementare într-o declaraţie publicată pe pagina sa de internet, notează Agerpres. 

Farmacia a majorat preţul unei cutii de măşti marca 3M la 850 de yuani în timp ce preţul online era de doar 143 de yuani, a relatat postul public de televiziune.

Începând de joi, autoritatea chineză de reglementare a investigat 31 de cazuri de creşteri nejustificate de preţuri, se mai precizează în declaraţie, sporind în acelaşi timp activităţile de monitorizare a preţurilor echipamentelor de protecţie şi pedepsind practici ilegale cum ar fi colectarea sau răspândirea unor informaţii false despre scumpiri.

În metropola Shanghai, autoritatea de reglementare municipală din domeniul comerţului a dispus închiderea unei farmacii care vindea măşti necorespunzătoare din punct de vedere calitativ, au mai precizat autorităţile municipale.

Autoritatea a solicitat magazinului să restituie cumpărătorilor sumele cheltuite şi să distrugă măştile rămase pe stoc, a precizat instituţia pe contul său oficial de pe site-ul de microblogging Weibo.

Epidemia de coronavirus, care a debutat anul trecut în oraşul Wuhan din centrul Chinei, a provocat moartea a 132 de persoane, aproape 6.000 de cazuri confirmate fiind înregistrate în China

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel