O mamă bolnavă de COVID-19 a născut cvadrupleți cu anticorpi. Medicul Carmen Dorobăț, explicații

Cătălina Burghelea / 10 Martie 2021 / 12:36
Carmen Dorobăț
Carmen Dorobăț

O femeie din Iași, infectată cu coronavirus, gravidă în 34 de săptămâni cu sarcină cvadruplă, a născut patru copii perfect sănătoși.

Femeia de 37 de ani a născut ieri, 9 martie, la Spitalul „Elena Doamna” din Iași. Era însărcinată în opt luni, cu sarcină cvadruplă. „Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică–Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România : cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

Pacienta prezenta infecție cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente.

Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină.

Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele.

Medicul Carmen Dorobăț a comentat subiectul la Antena 3. 

"Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere.

O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului.", a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy