O nouă descoperire sugerează că speranța maximă de viață a omului este de 150 de ani

Studiul se bazează pe îmbătrânirea biologică, cât de repede se deteriorează corpul.

Speranța de viață a omului este limitată? Noi cercetări consideră că este și că această limită ar ajunge la 150 de ani de viață.

Studiul, publicat în Nature Communications, se bazează pe ideea de îmbătrânire biologică sau senescență, adică viteza cu care corpul se deteriorează, care poate coincide sau nu cu vârsta cronologică a unei persoane.

Pentru a face acest lucru, cercetătorii au dezvoltat un nou mod de a interpreta fluctuațiile numărului de diferite tipuri de celule sanguine, pe care le-au denumit starea dinamică a indicatorului corpului (DOSI).

Oamenii de știință au observat că organismul uman, odată cu înaintarea în vârstă, își revine tot mai greu în timp, ceea ce explică de ce persoanele în vârstă au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera de boli și leziuni, relatează Science Alert.

Pentru cercetători, indicatorul DOSI este o metodă fiabilă pentru a arăta când rezistența organismului ar fi complet slăbită.

După cum se explică în articolul din Nature Communications, „extrapolarea acestei tendințe a sugerat că speranța maximă de viață a omului este de 150 de ani”.

Cercetătorii au analizat celulele sanguine a peste jumătate de milion de persoane extrase din bazele de date de cercetare din Marea Britanie, SUA și Rusia. 

Această nouă analiză coincide cu studiile anterioare care menționau deja că durata maximă de viață a oamenilor a fost între 120-140 de ani.

Până în prezent, cea mai longevivă persoană din istorie a fost franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a murit, în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Cercetătorii își încheie studiul, asigurând că „cea care duce la sfârșitul vieții este o proprietate biologică intrinsecă a unui organism care este independent de factorii de stres și semnifică o limită fundamentală sau absolută a speranței de viață a omului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel