„O nouă realitate. Același cancer”, campanie de conștientizare realizată de AstraZeneca România și Medic One

Dana Lascu |
Data publicării:
Campania AstraZeneca: O nouă realitate. Același cancer
Campania AstraZeneca: O nouă realitate. Același cancer

România este la coada clasamentului european în ceea ce privește prevenirea, diagnosticarea la timp, tratarea și supraviețuirea pacienților cu cancer, ceea ce duce la nevoia absolută a unei campanii de conștientizare. Urmărind acest context, AstraZeneca România a lansat campania educațională globală „O nouă realitate. Același cancer”, la care s-a alaturat și Medic One, pentru a sublinia importanța diagnosticării la timp, precum și cea a urmăririi unei scheme de tratament corecte și cât mai din timp. 

Criza generată de pandemia COVID-19 a împins pe plan secundar diagnosticarea bolilor cronice, în fața pericolului iminent prezentat de noul virus, ceea ce a dus la o scădere a ratei de dignosticare a cancerului cu aproximativ 40%, potrivit ultimelor statistici din domeniul sănătății. Însă în lupta cu o boală severă, cum este cancerul, o rată scăzută în diagnosticarea pacienților reprezintă un mare pas înapoi și necesită o intervenție imediată pentru a nu anula ani de progres în această direcție. 

În acest context, AstraZeneca România a lansat campania educațională globală „O nouă realitate. Același cancer”, declinată pe nevoia specifică din România, sub egida societăților medicale și a asociațiilor de pacienți relevante din domeniu, la care s-a alaturat și Medic One.

 „Șansele de supraviețuire pentru pacienții cu o afecțiune severă precum cancerul sunt semnificativ mai mari atunci când este depistat într-un stadiu incipient. Împreună cu partenerii noștri și cu susținerea agenției Medic One, ne-am dorit să le reamintim românilor rolul controlului medical periodic și importanța diagnosticării cât mai rapide în bolile oncologice. Prin această campanie sperăm să ajutăm pacienții să știe si sa înțeleagă impactul asupra supraviețuirii, sa solicite asistență medicală în cazul în care prezintă simptome și să își programeze controalele și tratamentele de rutină, în ciuda contextului marcat de pandemie”, a declarat Gabriela Teodorescu – Medical Affairs Director AstraZeneca.

„Această perioadă dominată de incertitudini și temeri a dus la amânarea testelor de rutină sau chiar la întreruperea tratamentului oncologic, însă cancerul nu așteaptă. Și, cum cancerul pulmonar deține locul de vârf ca incidență și mortalitate, ne-am gândit că ar fi necesar (mai ales în această perioadă în care pandemia polarizează atenția tuturor și a devenit „noua realitate”) să informăm publicul de simptomele acestui tip de cancer și de faptul că orice întârziere în diagnostic, poate scurta drastic firul vieții pacientului respectiv. Încă de la creionarea conceptului creativ am realizat importanța acestei campanii, din care suntem mândri să facem parte și prin care ne dorim sensibilizarea publicului şi creşterea gradului de conştientizare a pericolului întârzierii prezentării la medic. ”, a declarat Oana Cociașu, Managing Partner Medic One si  Președinte RAC (Consiliul Roman de Publicitate)  

Campania „O nouă realitate. Același cancer” se alătură inițiativelor din România pentru susținerea si implementarea Planului Național de Cancer, care își dorește să le ofere și pacienților români șansa de a beneficia de servicii medicale, tratamente și o calitate a vieții la nivel european.

Mixul de comunicare dezvoltat împreună cu Medic One este complex, fiind prima campanie pe acest subiect de o asemenea amploare din spațiul media românesc, elementele acesteia fiind spoturi TV, emisiuni speciale și PR, social media, machete presă și comunicare medicală, toate completate de website-ul de campanie dedicat https://cancerulnuasteapta.ro/#. 

Platforma „Cancerul nu așteaptă” va fi activă pe tot parcursul anului 2021, precum și în 2022, timp în care va fi actualizată constant cu noutăți din proiect.

Conform celor mai recente cifre de audiență înregistrate de campanie, dintre cele 4 spoturi TV create special pentru „O nouă realitate. Același cancer”, 7 milioane de români au vizionat una dintre variante cel puțin o dată, iar 5.6 milioane indivizi unici au văzut unul dintre spoturi cel puțin de trei ori.

Campania educațională „O nouă realitate. Același cancer” este inițiată de FABC (Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer), SNOMR (Societatea Națională de Oncologie Medicală din România), SRROM (Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală), SRR (Societatea Română de Radioterapie), SRP (Societatea Română de Pneumologie), SNMF (Societatea Națională de Medicina Familiei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel