O proteină pro inflamatorie ar putea provoca vaginoza bacteriană

Sângerări postmenopauzale
Sângerări postmenopauzale

Femeile cu vaginoză bacteriană prezintă niveluri ridicate ale proteinei pro-inflamatorii, IL-36y, potrivit unui nou studiu de colaborare condus de Universitatea din Arizona College of Medicine-Phoenix.

Vaginoza bacteriană (BV) este cea mai frecventă infecție bacteriană la femei, afectând peste 21 de milioane de femei din S.U.A. BV este o boală complicată de studiat și de înțeles, deoarece implică mai mulți agenți infecțioși complexi. Având BV face femeile mai sensibile la infecții cu transmitere sexuală și alte boli, conform Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Melissa Herbst-Kralovetz, doctor, profesor asociat la Departamentul de Științe Medicale de Bază de la Colegiul Medicină-Phoenix, a condus studiul cu Universitatea Emory și CDC. Grupul a analizat celulele epiteliale cervicovaginale colectate de la femei cu și fără vaginoză bacteriană. Studiul, publicat în octombrie în Jurnalul de Boli Infecțioase, a inclus o echipă a UArizona College of Medicine - anchetatori Phoenix, incluzând Pawel Laniewski, doctorand, om de știință de cercetare și Jameson Gardner, student absolvent de cercetare, ambii membri ai Dr. Herbst -Laboratorul lui Kralovetz, notează Eurekalert. 

„Aceste noi descoperiri, însoțite de celelalte rapoarte recente, sunt incredibil de interesante, întrucât ne construim înțelegerea acestei citokine in termeni de sănătate și boală în tractul genital", a spus dr. Herbst-Kralovetz. În acest studiu, am aflat că această proteină nouă este crescută în cea mai frecventă tulburare vaginală - BV și poate juca un rol cheie în susceptibilitatea la alte boli. "

„BV este un tip de infecție vaginală cauzată de supraagregarea diverselor bacterii anaerobe vaginale care nu necesită oxigen pentru a supraviețui sau crește", a spus dr. Laniewski. "Cauza și manifestarea acestei afecțiuni comune rămâne încă controversată."

Cercetătorii au profilat microbiomul la femeile cu și fără BV și au stabilit dacă noua citokină (IL-36y) a fost crescută la femeile cu BV. Au selectat apoi mai multe bacterii extrem de asociate cu BV și prevalente în studiile clinice pentru a infecta într-un model uman de celule epiteliale cervicale 3D umane, ceea ce le-a permis să folosească o abordare reducționistă pentru a înțelege mai bine contribuțiile potențiale ale bacteriilor la modificările activității imune, cum ar fi măsurând nivelurile IL-36y. O abordare reducționistă pornește de la cel mai simplu nivel și funcționează în sus în complexitate, cu ideea că moleculele izolate, sau în acest caz bacteriile, au puterea de a oferi înțelegere a întregului sistem.

"Am descoperit că infecția cu bacterii asociate BV a indus IL-36y într-o manieră specifică speciei și că infecția cu un amestec polimicrobian de bacterii asociate BV a indus IL-36y la un nivel mai mare decât infecția cu orice specie bacteriană singură ", A spus Gardner.

Dr. Laniewski a mai spus că studiul aduce cercetătorii „mai aproape de a înțelege mai bine modul în care diferiți microbi care se găsesc în mod obișnuit la femeile cu BV contribuie la activarea componentelor specifice ale sistemului nostru imunitar, care se pot raporta la incidența și reapariția bolii".

Laboratorul Dr. Herbst-Kralovetz a arătat că IL-36y este un regulator important al inflamației la nivelul tractului reproducător feminin. Pe lângă acest studiu, cercetătorii au investigat rolul IL-36y în răspunsul imun la infecția cu herpes. Ei au demonstrat că IL-36y este crescut în cancerul de col uterin. În mod colectiv, ei susțin că această cercetare poate avea implicații largi cu alte infecții cu transmitere sexuală bacteriană și virală și boli ginecologice, inclusiv cancer.

Cercetătorii spun că nu știu neapărat rolul pe care îl poate juca IL-36y în aceste boli, dar multe dintre ele provoacă sau sunt exacerbate de răspunsul inflamator. Prin urmare, IL-36y ar putea fi un mediator important al răspunsului la boli.

"Acesta este doar începutul și aceste date evidențiază în continuare această citokină emergentă (IL-36y) ca un jucător cheie în tractul reproducător feminin și sănătatea femeilor", a spus dr. Herbst-Kralovetz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel