Oboseala cronică: de ce apare și când ar trebui să te prezinți la medic

Angela Sabău |
Data publicării:
Oboseala
Oboseala

Oboseala conică este tot mai prezentă în viața noastră și a devenit deja un lucru obișnuit să ne simțim obosiți permanent. Totuși, este un moment când devine prea mult și e cazul să ne prezentăm la medic.

Cu toții trecem prin perioade în care simțim că avem un nivel scăzut de energie. Chiar și o săptămână în care te simți mai obosit decât de obicei, nu este ceva neobișnuit.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor își pot da seama când oboseala lor trădează ceva mai grav.

Dacă simțiți asta, sau oboseala se înrăutățește sau durează mai mult de o săptămână sau două, este timpul să mergeți la medic. Oboseala poate fi legată de o boală sau o infecție de bază, mai ales dacă este însoțită de simptome, cum ar fi febră scăzută, dificultăți de respirație sau pierderea poftei de mâncare.

Alte simptome care ar trebui să ne trimită direct la medic în legătură cu oboseala este legat de faptul că te trezești adesea epuizat, în ciuda faptului că dormi bine, nu te simți motivat să începi ziua sau te chinui să faci activități care sunt de obicei ușoare. Acestea ar putea fi simptome ale unei tulburări de somn sau depresie, potrivit Harvard Medical School.

În timpul examenului, medicul va încerca să excludă probleme precum efectele secundare ale medicamentelor.

De asemenea, el sau ea poate comanda analize de sânge pentru a determina dacă oboseala este legată de o problemă specifică, cum ar fi anemia, o tiroidă subactivă (hipotiroidism) sau inflamația ficatului (hepatită). Cu toate acestea, nu fi surprins dacă medicul tău nu găsește o cauză. Am descoperit că, în majoritatea cazurilor, oamenii revin din cauza oboselii după puțină odihnă și un somn bun.

Iată câteva sfaturi pentru a vă vindeca de epuizare și oboseală, atunci când nu este dată de o cauză medicală.

1. Alimentația proastă pe care o consumăm afectează și sănătatea mintală. De aceea este important să avem o dietă echilibrată și sănătoasă. O dietă bogată în nutrienți vă va hrăni corpul și vă va îmbunătăți nivelul de energie și, de asemenea, vă va pune într-o dispoziție bună.

2. Adăugați un mic antrenament în rutina zilnică. Acest lucru vă poate ajuta să creșteți nivelul de energie și, de asemenea, eliberează hormoni fericirii în corp, ceea ce vă pot ajuta să vă simțiți plini de energie fizic și mental.

3. Reduceți consumul de cofeină și alcool. Prea multă cofeină vă poate face să vă simțiți anxios și nervos, iar alcoolul vă poate afecta ciclul de somn și vă poate deshidrata, ceea ce nu este bine, dacă vă simțiți obosit sau epuizat.

4. Concentrați-vă pe obținerea unui somn adecvat. Dacă vă confruntați cu probleme de somn, începeți să practicați yoga sau meditație. Acest lucru vă poate îmbunătăți somnul, ceea ce vă va pune într-o stare mentală și fizică mai bună.

5. Începeți să vă concentrați pe reducerea stresului. Reduceți-vă volumul de muncă, luați o pauză sau răsfățați-vă, petreceți timp cu cei dragi și eliminați oamenii toxici din viața voastră pentru a eradica stresul. Faceți tot ce este necesar pentru a elimina stresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel