Obsesia de a-ți „aranja” selfie-urile crește riscul de tulburare alimentară

Dana Lascu |
Data publicării:
Selfie-urile pe care ni le aranjam ne fac rău
Selfie-urile pe care ni le aranjam ne fac rău

Îți aranjezi selfie-urile ca să arăți mai slabă înainte de a le posta pe Instagram? Te-ai putea trezi cu o tulburare alimentară! Iată explicația:

Noi cercetări au relevat o legătură consistentă și directă între postarea fotografiilor editate pe Instagram – acele selfie-uri în care vrem să arătăm mai bine și le „aranjăm" cu programe de editare foto - și factorii de risc pentru tulburările alimentare.

Mai exact, un studiu arată că editarea digitală a imaginilor pentru a îmbunătăți aspectul personal înainte de a posta fotografii pe Instagram a crescut preocupările legate de greutate și formă la studenți.

Studiul, care este publicat în International Journal Eating Disorders (link direct), a constatat, de asemenea, că postarea fotografiilor (editate sau ne-editate) a contribuit la o anxietate mai mare și a consolidat îndemnurile de a restricționa aportul de alimente și exerciții fizice, în comparație cu a nu posta astfel de fotografii.

„Pe măsură ce tot mai mulți oameni apelează la rețelele de socializare pentru a rămâne conectați, este foarte important să îi lăsați pe ceilalți să vă vadă așa cum sunteți. Față de selfie-urile editate, nu am observat nicio scădere a numărului de aprecieri sau comentarii pentru fotografiile ne-editate pe Instagram; cunoașterea acestui fapt ar putea reduce presiunile dăunătoare pentru a schimba modul în care arătați ", a declarat co-autorul studiului Pamela K. Keel, doctorand la Universitatea de Stat din Florida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel